Samsunspor deplasmanda Sarıyer ile oynadı. Maç öncesi Sarıyer zirvede yer alırken Samsunspor 4 puan gerisindeydi.

Zirve mücadelesi veren iki takımdan özellikle Samsunspor'un mutlak kaybetmemesi gereken bir maçtı. Çünkü Samsunspor geçen hafta sahasında Keçiörengücü,'ne kaybederek büyük bir avantajı elinden kaçırmıştı. Bu maçı kaybetmesi halinde her şey altüst olabilirdi.
Sabahın erken saatlerinden Sarıyer sokaklarında maç havası görülmeye başladı. Sarıyer ve Samsunspor taraftarlarının ilgisi maça büyüktü. Ancak yer sorunundan dolayı ancak 250 civarında Samsunspor Taraftarı takımına stadta destek verebildi.
Kırmızı beyazlı taraftar maç öncesi yaptıkları koreografi ile yine farklarını gösterdiler.
Samsunspor maça çok iyi başladı. Sanki Samsunspor lider ve ev sahibi taraftı. Sarıyer'e ilk dakikalardan itibaren üstünlüğünü kabul ettirdi. Aradığı golü de 17.dakikada Savaş Yılmaz ile bulan Samsunspor skor üstünlüğünü de ele geçirdi.
İlk yarıyı önde tamamlayan Samsunspor ikinci yarıyada aynı onbir ile başladı. İkinci yarı da ev sahibi ekip biraz daha istekli göründü ve karşılıklı gol pozisyonları yaşandı. Samsunspor kalecisi Ahmet net pozisyonları kurtarırken forvet oyuncuları gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Sarıyer'de Özgür Çelik 80.dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu.
Sarıyer 11 kişi ile yapamadığını 10 kişi ile yaptı. Alim Harkak Samsunspor savunmasını teker teker geçip kaleyi karşısına alır almaz şutunu çekti. Samsunspor savunmasından seken top kalecinin üzerinden ağlarla buluştu.
Samsunspor çok önemli bir deplasmanda 2 puan bıraktı. Hocanın yanlış oyuncu değişiklikleri yaparak ileride topun tutulamaması rakibin üzerimize gelmesini kolaylaştırdı. Yanlış oyuncu değişiklikleri 2 puanı götürdü. Yazık oldu. Bence hocada kredisini tüketiyor. Takıma milyonları harcayıp hoca hataları ile maç kaybetmeyi ne şirket ne de taraftar kabul eder.
Daha öncede yazmıştım yine söylüyorum bu takımın forvet hattında yardımlaşma yok yada olumlu pas kullanılamıyor.
Bayrampaşa maçı öncesi yazmıştım. Bu takım puan kaybetmezse Sarıyer'e lider gidebiliriz diye. Bayrampaşa beraberliği ve Keçiörengücü mağlubiyeti olmasa buraya lider gelecektik. Bu beraberliğe üzülen değil sevinen taraf olacaktık.
Uzun süre aradan sonra bugün ilk onbir de forma giyen Canberk Dilaver ve Enes İslam İlkin iyi performans gösterirken diğer oyuncuların hazır olmadıkları, takıma katkı değil fren oldukları görüldü.