Samsunspor, son dönem hazırlık kampı için Erzurum da. Yeni hocasıyla ve transferleriyle yeni sezon hazırlıklarını Erzurum da tamamlayacak. Samsun daki son idmanı izleyip takımı görme şansı buldum. Net bir şeyler söyleyebilmek için henüz erken. Ama şunu söyleyeyim Fetret devri atlatılmış. Özellikle teknik direktör konusunda yaşananlardan sonra derlenmiş toplanmış bir görüntü olduğunu söyleyebiliriz. Yönetim kurulu neredeyse tam kadro tesislerde. Takımın başında bir hoca var. Her şey olması gerektiği gibi. Belirsizlik havası dağılmış.

Yeni Teknik Direktör Ümit Özat, konusunda çeşitli yorumlar yapılıyor. Sabırlı olmak gerekir. Ön yargılı davranmamak lazım. Çünkü kendisi de önceki kulüplerdeki kısa süreli çalışan hoca imajını düzeltmek isteyecektir.
Oyuncularla iletişimi yerinde. Ne çok samimi ne de çok resmi. Överken de uyarırken de ölçülü. Aldığım duyum oyuncular tarafından sevildiği yönünde.
Oyuncular oldukça istekli. İdman sahasına baktığınızda; bir ciddiyet görüyorsunuz. Herkes gayretli. Özellikle Canberk tempolu. Gençler kendilerine yer bulabilmek için çaba içinde. Kafası karışık olduğu söylenen Ofeodu ve Hasan Kılıç herkes gibi çalışıyor. Göze batan bir olumsuzluk yok.
Yeni transferler, henüz alışma devresinde. Çift kale maçta yenilerden göze çarpan isim N diaye. Kere yi anımsatıyor. Sağlam bir stoper edası var. Oyunu geriden kurması ve ayağa bilinçli oynaması önemli. Zola henüz tutuk. Zaman gerekli. Aslında tüm takım için zaman gerekli. Bekleyip göreceğiz. En önemli eksik forvet . Takımın gol yükünü çekecek iyi bir golcü, olmazsa olmaz. Çalışmalar devam ediyor. Tabii ki imkanlar dahilinde bir forvet alınacak. Diğer takviyeler için mevcut oyuncuların ne vereceğini görmek gerek. Hoca, Erzurum kampında oyuncuların son durumunu görüp karar verecektir.
Bu ligde başlangıç önemli. Taraftarın bakışı, şehrin desteği açısından ilk haftalarda umut verici bir başlangıç önemli. Bunun için de bu kamp büyük önem taşıyor.
Şu an için edindiğimiz intibalar bu şekilde. Kulüpte taşların yerine oturduğunu görmek, gelecek açısından önemli.
Ve gördüm ki taşlar oturmuş...