Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla birlikte, ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kurunda önemli bir artış gerçekleşti. Daha önce 14 lira olarak belirlenen güncel euro değeri, alınan kararla birlikte yüzde 25 artışla 17,54 liraya yükseltildi. Bu değişiklik, 25 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında yapılan değişiklik, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda revizyon öngörüyor. Yayımlanan kararla birlikte, ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kurunda yüzde 25'lik bir artışa gidildi. Bu kapsamda, şu an için 14 lira olarak belirlenen euro kuru, yüzde 25 artırılarak 17,55 lira seviyesine yükseltildi.

Kararın bir diğer etkisi ise fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değerindeki güncelleme oldu. Euro kurundaki artışa paralel olarak, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de revize edildi. Yeni kararla birlikte, fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 60 lira 51 kuruştan, diğer ürünlerde ise 31 lira 62 kuruşa yükseltildi.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, ilgili değişiklikler 25 Aralık tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu karar, ilaç fiyatlamasındaki euro kuru ve barem değerleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

Alparslan Group’tan çiftçilere muhteşem showroom Alparslan Group’tan çiftçilere muhteşem showroom

1DF41

Editör: Ismail Usta