Kendini Apple koleksiyoncusu ilan eden "X" Kulanıcısı @KosutamiSan'ın hesabında yayınlanan bir fotoğrafın,  iddiaya göre "erken aşama" iPhone 16 Pro prototipinin pilini gösterdiği iddia ediliyor. Pil "parlak" bir metal kabuğa sahiptir ve 3355mAh kapasiteye sahiptir. Bu , iPhone 15 Pro'nun içinde bulunan 3274mAh kapasiteli pilden %2,5'lik küçük bir artış . @KosutamiSan, pilin "mevcut aşama" versiyonunun artık buzlu metal bir kabuğa ve yeniden tasarlanmış bir konektöre sahip olduğunu belirtiyor.

Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı

Metal kabuğun dahil edilmesi iPhone'un ısı dağılımına yardımcı olabilir. Bu ayın başlarında ihbarcı, Apple'ın pil için metal bir kabuk kullanan bir grafen termal sistemini test ettiğini belirtmişti . Telefon ilk çıktığında iPhone 15 Pro modellerinde yaşanan aşırı ısınmanın sorumlusu Instagram gibi bazı uygulamalardı . İkinci uygulama belirli iPhone 15 Pro modellerinde açıldığında telefonun sıcaklığını 116 Fahrenheit dereceye kadar yükseltiyordu.

pil1

Dokunulamayacak kadar ısınan iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max aşırı ısındığında pil ömründe son derece hızlı düşüşler yaşanır. Teknoloji fenomeni Marques Brownlee, Eylül ayında iPhone 15 Pro'yu kullanarak müzik dinlerken ve Instagram'da gezinirken yaşadığı deneyimi aktardı . Brownlee, "Yaklaşık 5 dakika boyunca telefon gerçekten ısınıyor ve pili %5 gibi tükeniyor."

iPhone 16 Pro'nun pil ömründeki %2,5'lik küçük bir artış, aslında iPhone 15 Pro modelinin bu yıl aldığı %2,3'lük pil ömrü artışından daha büyük bir artış olacaktır . Bu , iPhone 15 Pro Max'in pil kapasitesinde önceki modele kıyasla %2,3'lük artıştan daha fazla olurdu . iPhone 15'in pil kapasitesi bu miktarın iki katı (%4,6) arttı ve iPhone 15 Plus'ın pil kapasitesi iPhone 14 Plus'a göre %1,4 arttı .

pil2

iPhone'un bir sonraki sürümünde kullanılması beklenen pillerin kapasitesi hakkında her zaman bazı söylentiler duyuyoruz. Temmuz ayında çıkan bir söylenti, iPhone 15'in pil ömründe %18 , iPhone 15 Plus ve iPhone 15 Pro modelleri için %14 ve iPhone 15 Pro Max için %12'lik bir artış yönünde çağrıda bulunmuştu . Gerçekte, pil kapasitesindeki artışlar söylentilerin yakınında bile değildi.

Editör: Ismail Usta