Ordulu kadınlar, El Emeği Çarşısı'nda sattıkları ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesince, kadınların talebi doğrultusunda yaklaşık 3 ay önce açılan çarşı, 5 bin 468 kişi tarafından ziyaret edildi.

EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Altınordu ilçesinde iki katlı binada hizmet veren çarşıda 20 stant, 15 gün boyunca dönüşümlü olarak kullanılıyor. Çarşıda, iğne oyasından tel kırmaya, ahşap boyamadan, süs eşyalarına kadar pek çok el emeği ürün ekonomiye kazandırılıyor. Kadınlar, evlerinde ürettikleri ürünler için önemli bir sergi ve satış noktasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

GÜZEL BİR ORTAM SAĞLANDI

İki çocuk annesi 45 yaşındaki Halime Atlı, yaptığı açıklamada, evde yaptığı ürünleri çarşıda satışa sunduğunu söyledi. Çarşıda sosyal bir çevre edindiklerini de anlatan Atlı, "Tel kırma, iğne oyası gibi el işi yapıyorum. Kızım olmadığı için yaptıklarımı evde biriktiriyordum. Sattığım ürünler ekonomi adına güzel bir imkan oldu. Ayrıca burada bulunan diğer bayanlarla güzel bir ortam sağlamış olduk" dedi.

KİRA ÜCRETİ YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise çarşıda kendilerinin sadece sevk ve idare bölümünde yer aldıklarını belirtti. Yılmaz, kadınların, hiçbir kira ücreti ödemeden satış yapabildiğini vurgulayarak, ORMEK şubelerinde eğitim görenlerin de çarşıda ürünlerini sergileyebildiğini aktardı. Bu tür sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmayı sürdüreceklerine işaret eden Yılmaz, çarşının yanında bulunan alanı düzenleyeceklerini belirterek daha önce sebze pazarlarında satılan yöresel ve organik ürünlerin de sergilenerek satılacağını kaydetti.