Samsun Büyükşehir'de atama furyası devam ediyor. Genellikle Samsunlular kadro dışı kalıyor, onların yerine Kocaeli'den, İstanbul'dan, Malatya'dan transferler yapılıyor.

Seçim kazanmış bir belediye başkanının, kendi kadrosunu kurması kadar doğal bir şey yok. En tabi hakkı. Ancak, burada dikkat çeken husus, hem görevden almaların gittikçe yayılması, hem de yerine getirilenlerin ağırlıklı olarak dışarıdan getirilmesi.

Mustafa Demir, gizemli bir adamdır, ne düşündüğünü, ne iş yapacağını kimse kestiremez. 3 dönem milletvekilliği ve kısa süre de Bayındırlık Bakanlığı yaptı. Şimdi de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. İcraatlarına ve tavırlarına bakılırsa, ''Ben geleceğim yerlere geldim. Her şeyi tattım. Bundan sonra kimseye minnet borcum yok.'' havasında gözüküyor. Bu tavır insanı ciddi hatalara sürükler. Mustafa Demir de iyi başlangıç yapamadı. Yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ediyor.

Geçen dönem Enver Yılmaz'ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra, Ordu'da da benzer şeyler oldu ve önemli sıkıntılar yaşandı. Enver Bey de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden epey bürokrat transfer etti. Zaman içinde Kocaeli ve Ordu gruplaşmaları belediyeye çok zarar verdi. Umarım, Samsun bu sıkıntıları yaşamaz. Genel Sekreter Kocaeli'den, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kocaeli'den. Zabıta Daire Başkanı Kocaeli'den. SASKİ Genel Müdürü İstanbul'dan, SAMULAŞ Genel Müdürü Malatya'dan… Peki, 2018 verilerine göre, yaklaşık 1 milyon 350 bin kişinin yaşadığı Samsun'da, tepe yönetime Samsunlu olarak atanan kaç kişi hatırlıyor sunuz?

Zabıta Daire Başkanı bile Kocaeli'den… Güler misin, ağlar mısın?

Yeni bir bilgiyi sıcağı sıcağına sizlerle paylaşalım. Samsunlular üzülmesin. Bayramdan sonra bir değil, iki atama birden geliyormuş. Başkanın koruması, polis Fatih Karaçor Daire Başkanı, eşi Melike Aktel Karaçor Basın Danışmanı oluyormuş. İşte size koca Samsun'dan nasipli iki insan.