Yılda bir kez kurban bayramında yapılan kurban kesimi ibadet maksadı ile yapılmaktadır. Konu ibadet olunca vekaleten kurban bağışında bağışçılar ibadetlerinin İslami usullere uygun olarak gerçekleştirilmesini haklı olarak istemektedirler. Bu yüzden kurban organizasyonunu gerçekleştirecek olan kurum ,vakıf ya da kişilerin doğru ve güvenilir adres olması çok önemlidir. Ülkemizde gerçekleştirilen bir çok kurban organizasyonu içerisinde öne çıkan en önemli organizasyonlardan birisini gerçekleştiren en önemli vakıflardan birisinin TSK Mehmetçik Vakfı olduğunu bütün samimiyetimle ifade edebilirim. Unutulmamalıdır ki vekaleten kurban bağışı ciddiyet, samimiyet ve güven ister.

TSK Mehmetçik Vakfı'nın vekaleten kurban bağışındaki amacı hem vekaleten kurban kesimini hiçbir şaibeye izin vermeden İslami usullere göre gerçekleştirmek hem de bu yolla bağışçıların kurbanlarını gazi ve şehit ailelerimize destek olarak ulaştırmaktır. Özet olarak TSK Mehmetçik Vakfı'nın yüzünün akı ile gerçekleştirmeye çalıştığı ve gerçekleştirdiği kurban organizasyonu tamda budur. TSK Mehmetçik Vakfı vekaleten kurban kesimini kurban ibadetinin anlamına ve önemine göre hassasiyetle hiçbir tereddüde yer bırakmadan gerçekleştirmektedir. Bir şehit yakını olarak uzun yıllardır yakından takip ettiğim bir vakıf olan TSK Mehmetçik Vakfı gerçekleştirdiği tüm faaliyetleriyle her türlü takdiri hak etmektedir. Eğer gerçekten kurban ibadetinizi vekaleten kurban bağışı yoluyla yapmayı düşünüyorsanız TSK Mehmetçik Vakfını düşünmenizi gönül rahatlığı ile tercih etmenizi bir şehit yakını olarak tavsiye ediyor ve öneriyorum .Bu yolla hem kurban ibadetinizi gerçekleştirmiş hem de gazilerimize ve şehit ailelerimize bir nebzede olsa destek vermiş olacağınızı unutmayın. Bunu yaparken şehit Mehmetçiklerimizin ilkokuldan Üniversiteye kadar eğitimine devam eden çocuklarına can suyu olacağınızı yaşayarak göreceksiniz.

TSK Mehmetçik Vakfı ,vekâleten kurban kesimi faaliyetini nasıl gerçekleştiriyor? Sorusunun kısa yanıtını birlikte inceleyelim

"Vekâleten kurban kesimi faaliyeti;

Modern tesislerde, hijyenik koşullarda,

Her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli huzurunda,

Veteriner denetiminde,

Noter gözetiminde,

Din görevlisi nezaretinde,

Dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılmaktadır.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine taze et olarak, bir bölümü de tüm şehit yakınları ve gaziler ile kurban bağışında bulunan bağışçılarımıza üretimini müteakip kurban etinden yapılmış 750 gr. konserve kavurma olarak gönderilmektedir. Kurban etinin dağıtılamayan kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanılmaktadır."

Umuyorum ki ,şehit yakını kimliğimle vekaleten kurban kesimi yaptırmak için arayış içerisinde olan değerli vatandaşlarımıza izleyecekleri bu yolda tereddütlerini ortadan kaldırarak doğru bir adrese yönelmelerinde katkım olmuştur. Kurban kesimi için TSK Mehmetçik Vakfını değerlendirecek olan tüm kurban bağışçılarının şimdiden kurban ibadetlerinin kabul olmasını diliyor ve kurban bayramını kutluyorum.

 

NOT: 2023 yılı TSK Mehmetçik Vakfı Vekaleten Kurban Bağışı Bedeli 5400 TL'dir.

Onlinebagiş.mehmetcik.org.tr