Dünkü yazımızda global olarak Milli Görüş'ün kısaca tanımını yapmıştık.

Bizler bu yazımızı birilerinin adına yazmıyoruz.

Milli Görüş, sıradan bir siyasi hareket değildi.

O'nun pratikteki misyonu üç şeyi birlikte öğretmek ve hatta uygulamaktı:

Bu üç şey de din, devlet yönetimi ve siyaset(politika) idi.

Milli Görüş adına ortaya çıkan ve devamı olduğunu söyleyen siyasi hareketlerin( Kurtulmuş ve Karamollaoğlu) hiçbiri bu misyonla donanmış değildi.

Kurtulmuş kendisini fetsh ederek Ak Parti'ye iltihakla, Karamollaoğlu da beynine kurşun sıkarak( CHP,kendisinden karlı çıktıysa tabii) iddialarından ve temel dinamiklerinden vaz geçmişlerdir.

Şimdi de Milli Görüş'ün üçüncü versiyonu merhum Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın liderliğinde ortaya çıkma hazırlığı içinde olduğu duyumlarını almaktayız.

Fatih Erbakan, sırf Erbakan'ın oğlu olduğu için ortaya çıkarsa başarabilir mi?

Milli Görüş hareketi kişiye özgü ve kişinin özel malı değildir ki, oğul, babasının mirasına sahip çıksın. Siyasi hareketler ölülerin hatıralarıyla değil, yaşayan evrensel ilkeleriyle yürürler.

Bunun Menderes, Özal ve İnönü örnekleri önümüzde ve ders alınacak deneyimlerdir.

Merhum Erbakan, daha sağ iken Milli Görüş toplum nezdinde irtifa kaybetmiştir.

Çünkü Milli Görüş'ün en büyük handikaplarından birisi, tabanını iktidar aşkıyla yoğurması ve seçimlere odaklamasıydı. Milli GÖRÜŞ, taraftarlarına öğretmiş olduğu dinin vizyonunu değil de Erbakan'ın Başbakanlığına odaklamıştı. Yakalanabilir Erbakan'ın başbakanlığı vizyonu, nihai hedef olarak gösterilmişti. Bu büyük bir yanlış olup asıl davayı bunun gerisine koymaktı.

Başbakan olduktan sonraki kayıplar ve başarısızlıklar kısa zamanda Sayın Erdoğan'ın iktidar pratiği ile telafi edilmiştir. Bu durum hem Ak Parti hareketine ve hem de Milli Görüş'e beklenmedik ve hesap edilmedik zarar vermiştir.

Milli Görüş'ün ortaya çıkmaya çalışan versiyonu gerçekten misyonu ve vizyonu ne olacaktır?

Yoksa belli tabanı toplayıp Kurtulmuş gibi iktidar adayı bir partiye bir milletvekilliği karşılığında ram olmak mı?

Milli Görüş'ün misyonunu canlandırmak demek, üç şeyi hedefine koyarak Kur'an'ı Kerim'in işaret ettiğ vizyonla donanmak demektir. Aksi bir anlayış, istismar kaydının dışına çıkması mümkün değildir. Fatih Erbakan, gerçekten buna mı taliptir?Selam ve sevgi ile… [email protected]