Ölüm her insanın hatta her canlının ilgi odağına yerleşmiş kaçınılmazlardandır.

Yaratıcı, Kur'an-ı Kerim'de şöyle hükmetti:

' Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir eden O'dur. Bir de O'nun katında muayyen bir ecel (KIYAMET GÜNÜ) vardır. Siz hala şüphe ediyosunuz.'( En'am,2)

Hayır, ey Rabbimiz! Şüphe etmiyoruz.

Allah, bizleri şüphe edenlerden eylemesin diye dua ediyoruz.

Geçen hafta sonu yine her akşam vaktindeki şehitlerin yanında Fehim Adak ağabeyimiz ile yakın akrabam ve hısımım babamın adaşı(Dursun Ali Genç) 'i ebediyete uğurladık.

Akrabam Dursun Ali ağabeyimiz kendi halinde yaşayan fakat ciddi bir kişiliğe sahip, aynı zamanda uzun yıllar yurtdışında çalışıp paranın şımartmadığı ve Türkiye'deki neslini koruyabilen ender kişilerden biriydi.Fehim Adak Bey de ömrünü İslami siyasal mücadeleye adamış bir kişiydi. Müslümanların 50- 60 yıl öncesine göre bugünkü kazanımlarının temelinde harcı olan bir insandı. Rabbim zayi etmesin inşallah.

Ama, neylersin ölüm bu.

Üstad Sezai Karakoç; 'Yukarıya yükselsek ölüme yükseliyoruz, / Aşağıya insek ölüme değiyoruz / Ve hepsinin üstünde ölüm altında ölüm' demiştir.

Üstad Necip Fazıl da; 'Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber…/ Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?..' demiştir.

Ölüm bir yokluk değil, yeniden bir oluştur.

Üstad'ın ifadesiyle, 'Müslümanlar için ölüm, hayatın külfetinden kurtuluştur, hem dünya meydanındaki imtihanda, talim ve talimat olan ubudiyetten(ibadetten) paydostur; hem de öteki aleme gitmiş yüzde doksan dokuz ahbap ve akrabasına kavuşmak için bir vesiledir, hem hakiki vatanına ve ebedi mutluluk makamına girmeye bir vasıtadır… Ona(ölüme) dehşetli bakmak değil, bilakis rahmet ve saadetin bir mukaddemesi (başlangıcı) nazarıyla bakmak gerekir.'

Ve yine devamla, ölene hitaben; ' Ne mutlu sizlere ki, hizmetinizi ve görevinizi bitirdiniz. Zahmetiniz bitti, rahata ve rahmete gidiyorsunuz. Hizmet meşakkat bitti, ücret almaya gidiyorsunuz.' Demiştir.İşte Müslüman için ölüm budur ve ölen için şahsımız adına üzülürüz. Dileriz ki bu üzüntülerimiz ölen için dua yerine geçer.Neylersin ölüm herkesin başında.Ölenlere rahmet , geride bıraktıklarına sabırlar dilerken merhum C. Sıtkı Tarancı'nın dizeleriyle bitirelim:

'Uyudun uyanamadın olacak. / Kim bilir nerede, nasıl, kaç yaşında?

Bir namazlık saltanatın olacak, / Taht misali o musalla taşında.'

Selam ve dua ile…