Meşruiyet ya da kimlik sıkıntısı demek, 'kendisi olamama' demektir.

Bir başka ifade ile kendisinin, yaptığı her işte ve söylediği her sözde başkalarının onayını alma zorunda hissetmesidir. Buna kimliksizlik ve şahsiyetsizlik de diyebiliriz.

Bu nedenledir ki, böyleleri her iş ve sözlerini, 'acaba başkaları ne der' kaygıları ile yapar ve söylerler.

Müslümanlar, söz ve eylemlerini söyler ve yaparlarken fert ve toplumun ortalama olumlu ve olumsuz tepkilerinden çok, 'kınayanların kınamalarından' korkmaktadırlar.

Oysa Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle imanda ve cihatta asıl olan ,' kınayanların kınamalarından' korkmamaktır.

Müslümanlar, geçen yüzyılın başında uğramış oldukları kimlik zulmünden henüz kurtulmuş değillerdir. Bu kimlik ezilmişliği gerek ülkemizde ve gerekse dünyada devam etmektedir.

Müslümanlar hala siyasette, ekonomide, giyimde-kuşamda, kültürde, sanatta, beşeri ilişkilerinde ve diğer sosyal yaşamlarında çağın küfür sistemlerine karşı savrulmaktadırlar.

Allah (cc), Kur'an-ı Kerim'de adımızı, 'MÜSLÜMAN' olarak koydu.

Erkeğimiz, 'ben Müslüman bir erkeğim', kadınımız, 'ben Müslüman bir kadınım', politikacımız, 'ben Müslüman bir politikacıyım', esnafımız, 'ben Müslüman bir esnafım', memurumuz, 'ben Müslüman bir memurum', işçimiz, 'ben Müslüman bir işçiyim', öğretmenimiz, 'ben Müslüman bir öğretmenim', zanaatkarımız, 'ben Müslüman bir zanaatkarım', sanatkarımız, 'ben Müslüman bir sanatkarım' diyerek işini adına ve inancına göre yapmaya çalışmıyor.

Hep, 'Başkaları ne der hesabı ile kendimizi 'GAYRİİSLAMİ SİSTEMLERİN BOYASI' ile boyamayı ve onların onayı ile yaşamımızı sürdürüyoruz.

Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle bir türlü , 'ALLAH'IN(CC) BOYASI' ile boyanamıyoruz.

İçinde bulunduğumuz insan trafiğinde bizim boyamız farklı olmalıdır. Adımız farklı, boyamız farklıdır. Allah'ın koyduğu ad altında İslami olmayan başkalarının boyalarıyla boyanarak farkındalık meydana getiremeyiz Oysa Müslüman örnek söz ve eylemleriyle içinde bulunduğu toplumda farkındalık meydana getirendir. Bu da, ' kendisi' olmaktır. Selam ve sevgi ile…[email protected]