Bayramlar Müslümanların sevinç günleridirler.

Müslümanların iki tane dini bayramları vardır. Bu iki dini bayram Allah tarafından Medine'de hediye edilmiştir.

Bayramlar sevinç günleri olduğu kadar aynı zamanda dayanışma günleridir. Ramazanda fitre ve zekat, Kurban Bayramı'nda ise kurban etleri öne çıkar.

Zekat, fitre ve kurban eti bağışları toplumda ekonomik dengeleri sağlar. Maalesef Müslümanlardan birçok zengin var olmasına rağmen bir türlü ekonomik dengeler kurulamıyor. Müslümanlar, açlık çekiyor.

Müslümanların açlık çekmelerinin yanında birbirlerini öldürmede de adeta yarışıyorlar. Dünyanın neresinde bir kan akıyorsa orada Müslüman var demektir.Batılı emperyalistlerin silah sanayilerini Müslümanlar kalkındırıyor. Türkiye'de, Ortadoğu'da ve Uzak Doğu'da dökülen kanların, akan gözyaşlarının hesabını kim verecek?

Müslümanlara şeytana küfretmeyi öğrettiler. Müslümanlar Ebu Cehil'e küfrederek Peygamber sevgisine kavuşacaklarına inanıyorlar. Ama bir türlü amaçlarına ulaşamıyorlar.

Afrika'daki Müslüman öldürülürken, açlıkla boğuşurken ve köle gibi çalıştırılırken Asya'daki Müslüman nasıl bayram yapsın? Hani 'Doğu'daki bir Müslümanın ayağına bir diken batsa 'Batı'daki hissedecekti.

Haydi o halde Arakan'daki Müslümana diken değil kurşun ve bomba batarken biz burada bayram yapalım. Çünkü Arakan'daki Müslümana batan diken değil ki hissedelim. İsterseniz Arakan'a değil de mahallemize bakalım. Açlıkla boğuşan komşularımızı ve Esed tağutundan kaçıp gelen Suriyelilerin açlıkla boğuşmalarını görelim.

Daha doğrusu görebiliyor muyuz? Müslümanlar olarak miyop muyuz hipermetrop muyuz? Yoksa katarakt mı olduk?

Biz büsbütün kör değildik.

Biz kör olarak doğmadık. Bize ne oldu ki kendimizden başka hiç kimseyi görmüyoruz. Katımız, yatımız, arabamız ve daha bilmem nelerimiz?

Bize ne oldu? Müslümanlığımızdan önce insanlığımızı mı kaybediyoruz. Ne oldu bizim şefkatimize, merhametimize? Bunlar varken nasıl bayram yapıyoruz? Demek bunları kaybettik ki, bayram yapıyoruz.Teşrik tekbirlerinden sonra Arakan'a ve tüm mazlum dünya Müslümanlarına da dua edelim. Selam ve sevgi ile bayramınızı kutluyor, İslam alemine hayırlar getirmesini diliyoruz.