Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında terör örgütü mensubu bir kişinin yazısını yayımlaması, büyük bir skandaldır. ABD ve AB'nin terör örgütleri listesinde olan ve ABD yönetiminin başına ödül koyduğu bir teröriste sayfalarını açan Washington Post, açıkça terör propagandası yapmakta ve ABD yasalarını da çiğnemektedir' diyerek Washington Post gazetesinin PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın yazısını yayımlamasına sert tepki gösterdi. Türkiye'nin bu tepkisi yerinde ve doğru bir tepkidir.

Ancak Türkiye önce iğneyi kendisine, çuvaldızı başkasına batırmalıydı. Bunu yerinde ve zamanında yapmayan Türkiye'nin başkaları tarafından gale alınması inandırıcı olabilir mi? Niye bu tepki Osman Öcalan isimli PKK yöneticisini canlı yayına çıkaran TRT yönetimine yapılmıyor? Biz şehit yakınları Washington Post'ta kimin ne yazdığını bilmiyoruz, yazılanları da okumadığımız gibi çok da duymuyoruz. Ama böyle bir şey Türkiye içinde yapılırsa bunu duymama gibi bir lüksümüz yok. Devlet televizyonu olan TRT'nin Osman Öcalan isimli PKK yöneticisi bir teröristi televizyona çıkararak şehitlerimizin kemiklerini sızlattığını biliyoruz. Kırmızı bültenle aranan PKK yöneticisi azılı terörist Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlar şehit ailelerine hakaret etmişlerdir. Şahsen bir şehit yakını olarak ben böyle algıladım. Bir şehit yakının dahi böyle algılaması 82 milyon insanımızı düşündürmelidir. TRT yönetimi bu ilkesiz, saygısız yayını nedeniyle şehit ailelerinden özür dilemelidir. Özür metnini de bir gün boyunca TRT televizyonları ekranlarında yayınlamalıdır. Bunu yapmayan Türkiye'nin, Washington Post gazetesine verdiği hangi tepkinin ne anlamı olabilir? Kendimizi kandırmayalım, içimizdeki duyarsızlıklar canımızı daha çok acıtıyor.

Washington Post gazetesinin PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın yazısını yayımlamasından çok devlet televizyonu olan TRT'nin Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı PKK yöneticisi Osman Öcalan'ı canlı yayına çıkarması şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış şehit ailelerini çok üzmüştür. Şehit yakınları için TRT'nin Osman Öcalan yayını çok daha acımasız olmuştur. Niye TRT'ye bu yayının hesabı sorulmuyor? İğneyi TRT'ye batırmayanlar şimdi çuvaldızı Washington Post gazetesine batırmış olmuyorlar mı?