TBMM'de 2019 yılı bütçe görüşmelerinde HDP milletvekillerinin her fırsatta bebek katili Öcalan'ı gündeme getirerek sayın şovu yapmaya başladıklarını üzüntü ile takip ediyoruz. Abdullah Öcalan kimdir demiyoruz, biliyoruz ki Öcalan sayın değil, GERÇEK bebek katilidir. Öcalan aynı zamanda vatan evlatlarının şehitlerimizin katilidir. Bu durum TBMM'de şov yapan HDP milletvekilleri tarafından bilindiği halde terör suçu nedeniyle cezaevinde (İmralı adasında) ömür boyu hapse hükümlü olarak bulunan Öcalan'a meclis kürsüsünden sayın diyerek hitap etmek terör örgütüne bilerek ve isteyerek yandaş olmak değilse nedir? HDP milletvekillerinin ağzından çıkan Öcalan'la ilgili her sayın sözcüğü şehitlerimize yeniden sıkılan bir kurşundur. Bunu kim yapıyorsa şehitlerimize ihanet etmektedir.

Açık ve net olarak bilinmelidir ki, TBMM'de Öcalan şovu yapanlar her defasında şehitlerimizin kemiklerini sızlatmakta ve şehit yakınlarını üzmektedir. Bu ülkenin meclisinde alenen Öcalan şovu yapılırken, buna tepki göstermeyenlerde şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Artık TBMM'de içinde hainlik barındıran şovların önü kesilmelidir. Öcalan'a sayın diyerek hitap etmek kürsü dokunulmazlığı olarak değerlendirilemez. Eğer bu kapsamda bir değerlendirme yapılırsa, bu durum alenen şehitlerimize hakaret olur. Dünyada hiç bir ülkenin meclisinde o ülkelerin teröristbaşları için hiç kimse sayın ifadesini kullanmazken, TBMM'de azılı bir teröristbaşının adının önüne sayın getirilmesi bir meydan okuma değilse nedir? Unutmayın bu ülkede Öcalan'ın kim ve ne olduğu yargı kararları, hem de halkın vicdanı ile ortaya konmuştur. O bir bebek katilidir, üstelik de anne karnındaki bebeklerin bile katilidir. HDP milletvekilleri TBMM'de Öcalan'a sayın diyerek bu gerçeği gizleyemezler. Yandaşlığın ve arka çıkmanın bu kadarına pes doğrusu. DP milletvekillerine bu yaptıklarının terör örgütü ve PKK yandaşlığı olduğu şehitlerimizin yanında olan her milletvekili tarafından mutlaka hatırlatılmalıdır. TBMM Başkanlığı HDP milletvekillerinin mecliste Öcalan şovu yapmasını önleyecek idari tedbirler almalıdır. Teröre yandaşlık yapan hiçbir milletvekiline TBMM çatısı altında yer verilmemelidir. Ne PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a, ne de FETÖ terör örgütü lideri Fettullah Gülen'e TBMM'de sayın diyerek hitap edilmemelidir. Bunu yapanlar şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam ederler ki, buna kimsenin hakkı yoktur. TBMM terör örgütü liderlerine sayın diyerek şov yapma yeri değildir. Bunu sadece şehit yakınları ve duyarlı insanlar değil yasalarda söylemelidir. Aksi takdirde benzer şovlar yine yaşanacak ve şehitlerimizin kemikleri hep sızlatılacaktır. Bu tür şovlar hainliktir, ihanettir, saygısızlıktır, yandaşlıktır. Asla tasvip etmiyor ve kabul etmiyoruz. Çünkü şehitlerimizin kemikleri sızlatılıyor.

Yaşadığımız bu coğrafyada bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu vatan hiç kimseye kolay lokma değildir. Bu uğurda gaziler verdik, şehitler verdik, asla geri adım atmadık. Yine gazilerimiz oluyor, yine şehitlerimiz oluyor büyük bir bedel ödüyoruz. Al bayrağımız gönderinde bedelsiz dalgalanmıyor. TBMM'de veya başka bir yerde kim teröristbaşına sayın diye hitap ederse bunları düşünsün şehitlerimizin kanı kimseye peşkeş çekilemez. Asrın bebek katili sayın değildir.