Samsunspor'da sportif anlamda işler yolunda gidiyor diye düşünürken gelen Keçiörengücü mağlubiyeti moralleri bozdu.
Lider Sarıyer ile oynanacak olan maç öncesi bu karşılaşmanın kaybedilmesi ile bir anda hesaplar alt üst oldu. İstanbul deplasmanına 1 puan geride gitmek varken şimdi lider Sarıyer ile arada 4 puan oldu. Bu durumda İstanbul'dan galibiyetle dönemediğimiz zaman fark 7 puana çıkacak ve bundan sonraki maçlarda tamamen rakibin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Başkasının eline bakmak zordur. Kendi göbeğini kendin keseceksin demiş atalarımız.
Samsunspor'a bireysel olarak bakıldığı zaman iyi bir kadroya sahip. Ancak 12 hafta oldu biz hala takım olamadık. Takım oyunundan ziyade bireysel becerilerle skora gitmeye çalışıyoruz. Eğer ki amaç gol atıp puan almaksa topun müsait oyuncuya pas verilemesi gerekir. Top rakipteyken yaptığımız yardımlaşmayı top ayağımızdayken özellikle de üçüncü bölgede yapmıyoruz.
Bir konu daha o var oda sezon başlamadan yapılan açıklamalar ile Samsunspor'un şampiyon edilmesi ile oyuncuların maçlara rakibi hafife alarak ve nasıl olsa kazanırız havasında çıkmaları.

Öyle bir hava oluşturuldu ki takım sahaya çıkacak, her maçı kazanacak ve şampiyon olacak. Futbol ile ilgilenen herkes öyle bir dünyanın olmadığını da bilir.
Ayrıca kulüp kurumsallaşıyorum derken futboldan uzaklaşmaya başladı. Sadece maçları düşünmesi gereken oyuncular gerek kulüp içinde gerekse dışarıda ki programlara katılmaktan adeta futbolcu değil film artisti havasına sokuldu. Tabiiki bu tür aktiviteler olacak ama oyuncuların bu aktivitelerden etkilenmeyecek profesyonelliğe sahip mi, ona da bakılmalı...
Samsunspor'un geride kalan 12 haftalık performansına baktığımız zaman başarılı sayamayız. Şampiyonluk hedefi ile kurulmuş bir takım ortalama 17 bin taraftarının önünde oynadığı maçı kaybetmez hatta berabere dahi tamamlamaz.
Teknik ekibin hayal dünyasını bırakıp biraz gerçeklerle yüzleşmesi lazım. Herkesin hatalarından ders çıkarmasını ve Sarıyer maçının dönüm noktası olmasını bekliyoruz.
Aksi durumda iş başkan İsmail Uyanık'a düşer ki tanıdığımız kadarıyla o da kimsenin gözünün yaşına bakmaz. O nedenle de panik yapmaya gerek yok.
Samsunsporumuza deplasmanda oynayacağı Sarıyer maçında başarı diliyorum. İnşallah bizlerde orada olacağız.

Kalın Sağlıcakla…