İmam Hatip okulları, dünyada başka örneği bulunmayan okullarımızdandır.

Geçmişte bu okullar milletimizin, nafakasından kesip yaptığı, beslediği, günümüze kadar umudu olarak taşıdığı ve güven beslediği eğitim kurumlarıdır.

Bu okullar, kapkara bulutlar arasından çıkıp devlet ile milletimiz arasında oluşturulmuş yapay buzları eriten güneş gibi ülkenin sathını aydınlatmışlardır.

İmam Hatip okulları, Türkiye'nin medeniyet savaşında milletimizin safında yer alarak önemli işaret taşlarından olma şerefini korumuşlardır.

Bazı iktidarlar tarafından zaman zaman budanmış olsa da her seferinde daha güçlü şekilde geri dönerek eğitimde yerlerini almışlardır.

28 Şubat'ta ortaya çıkan on yıla yakın bir fetret döneminin ardından eğitimin 4+4+4 şeklinde yeniden yapılandırılmasına paralel olarak, İmam Hatip okulları da 4+4 şeklinde değerlendirilerek milletimizle yeniden buluşturulmuşlardır.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çocuklarımızın ve velilerimizin algıları ve tercihleri değişiyor.

Bakanlık yetkilileri öğrencilerin tercihlerini yönlendirme ve yönetme adına olsa gerektir ki başarılı çocukların ikinci bir dört yıla devamını sağlayacak programlar geliştirmiştir.

Bunların başında Fen ve Sosyal Bilimler programlarını uygulayabilen PROJE AND. İMAM HATİP LİSELERİ gelmektedir.

Amaç, ortaokulu yüksek başarıyla bitiren çocukların başarılarını lisede devam ettirecek eğitim –öğretim ortamlarını bulmalarına yardımcı olmaktır.

Bu proje, bakanlığımızın en önemli adımlarından biri olup bu camiada farkındalık meydana getirebilecek bir projedir.

Bu proje, başarılı çocukları elde tutma projesidir.

Geçmiş yıllarda buna hiç dikkat edilmedi.

'Gelen gelmiş, giden gitmiş, kalan sağlar bizimdir' mantığı ile hareket edilmiştir.

Bu nedenledir ki, milyon beyinler heba edilmiştir.

İmam Hatip okullarındaki resmi kayıtlar ile mezunlara bakıldığında başarı oranı % 40- 50 dolaylarında olduğu görülür. Kayıt olan öğrencilerinin yarısı mezun olmadan nereye gitmişlerdir?

Bunların hesabını kim, nasıl verecektir?

PROJE AND. İHL'ler çözümün bir parçası olarak önümüzde olup bunları akıllıca kullanmak ve akıllıca açmak yetkililerimizin sorumluluğundadır.

Yarın inşallah merkezde yeni PROJE AND İHL düşüncesinin güzelliğini konuşma umuduyla selam ve sevgiler…