Eskiden beri İMAM HATİP okullarındaki öğrenci profili akademik başarı göstergeleri açısından genelde düşüktü.

Buna rağmen saf Anadolu çocuğu gösterdiği gayretle bu okullardan mezun olarak diğer akranları gibi tıp, edebiyat, hukuk vb. gibi bölümleri okuyabilmiştir.

Önceleri milletin bizzat kendi imkanlarıyla, şimdi de her okul için olduğu gibi İmam Hatipler de devletin yatırım imkanlarıyla canlandırılmış ve milletimize hizmet etmeye başlamışlardır. Bu okulların öğrencileri buralara polis ve jandarma gücü ile değil, velilerin yasal talepleriyle gelmişlerdir.

Okulların fiziki imkanlarına paralel olarak eğitimde de verimliliğin artırılması için yeni yol ve yöntemler uygulanmaya başlanmış ve oldukça da mesafe alındığı gözlenmektedir.

Bu çalışmalardan birisi de akademik başarısı yüksek öğrenci profilini İmam Hatip okullarına çekecek yabancı dil eğitiminin yanında Fen ve Sosyal Bilimleri programlarının açılmasıdır.

Samsun merkez ortaokullarından mezun olan başarılı öğrenciler için İmam Hatip okulunu cazip hale getiren Fen ve Sosyal Bilimler programları için Emine-Ahmet Yeni AİHL, Samsun AİHL, Atakum AİHL ve Tekkeköy AİHL'nin tahsis edilmesi fevkalade bir adım olmuştur.

Bu okulların yöneticilerine okulların onayı sürecinde destek olan bazı eski ve yeni vekillerimize, SAMİMDER yöneticilerine teşekkür ediyor, yeni durumun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ancak belirtmekte yarar vardır ki, duyumlarımıza göre bu güzelliklerin oluşmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tavrı biraz rahatsız edici olmuştur. Şimdilik fazla bir şey yazma gereğini duymuyoruz. Hatta bazı yetkililerin, ' Seneye Proje- Program işini kimse önümüze ve müdürün önüne getirmesin' gibi ifadeler kullanması üzücü olmaktadır. Böyle bir ifadenin şaka olarak kullanılması bile doğrusundan daha kötüdür.

Duyumlarımıza göre bu güzel adımların iptali için Ankara nezdinde bile teşebbüs edilmiştir.

Denilebilir ki, normal AİHL öğrencileri nerelerde öğrenim göreceklerdir? Bunun çaresi Proje ve Program okullarını kapatmak değil, çözüm üretmektir.

Bu konuda gerek siyasilerimizin ve gerekse STK'larımızın yanlış bilgilendirmelere karşı daha bir dikkatli olmalarının gereğine inanıyoruz.

Ankara'daki ağa-babalarına dayanarak İmam Hatip okullarının sıkıntılarını paylaşma tenezzülünde bulunmayanlar olabilir. Ancak bu okullar, ağa-babaların değil, milletin olduğu gerçeğinin gözlerden uzak tutulmamasının gereğine inanıyoruz. Selam ve sevgi ile…