Ramazan on bir ayın sultanı.

Müslümanların maddi ve manevi hayatı için çok büyük anlam ifade der.

İlçe belediyelerimizden Allah razı olsun, Ramazanı Samsunluların gündemine taşımak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun.

Bazıları belki de , 'belediyenin görevi bu mudur? Soracaklardır.

Evet, birçok görevlerinin yanında bu da görevleridir.

Günümüzde bir davulcunun misyonu da artık budur. Yani bu kutlu ayı geçmişi ile birlikte halkın gündemine taşımaktır.

Allah, herkesi bu kutlu aydan nasipkar eylesin.

Ramazan ayı manevi olduğu gibi maddi yönden de ç ok zengin ve bereketlidir. Camilerimiz cemaatle dolduğu gibi çarşı-pazarlarımız da sebze, meyve ve çeşit çeşit gıdalarla dolmaktadır.

Samsun'da Saathane Meydanı'ndan Kiliseye doğru uzandığımızda tanık olduğumuz hareket ve canlılık bir başka heyecan vermektedir.

Bu kadar güzellik ve heyecan yanında içimizi burkan ve asla hoş olmayan açık gıda ya da zehir satışıdır.

Sabahtan akşama kadar gelip geçen arabaların eksoz dumanları ve tozlar, bile bile insanımıza kanserojen madde enjekte etmektedir.

Örneğin kayısı, üzüm ve hurma gibi gıdaların söz konusu bu kanserojen maddelerini absorbe etme özellikleri bulunmaktadır.

Peki, vatandaşı bu felaketten kim kurtaracaktır? Sağlık Müdürlüğü mü yoksa belediyeler mi koruyacaklardır? İlgili görevliler ceza uygulamalarından kaçınırlarsa halka dönerek ciddi bir, 'açık gıdaları satın almama' kampanyaları başlatabilirler. Bu esnaf, bizim esnafımız. Bunlar bizim insanımız. Bunlar da düşünce sahibi insanlardır. Bilinçli müşteri, yanlış yapan esnafı doğru yola iletir. Hemen ceza değil, eğitim ön plana alınsın.

Ve söylüyoruz: SİZİN VE ÇOCUKLARINIZIN SAĞLIĞI İÇİN AÇIK GIDA SATIN ALMAYINIZ' 'ÇOCUKLARINIZA ACIYINIZ VE AÇIK ZEHİR GIDA ALMAYINIZ!' 'KENDİNİZE ACIMAZSANIZ, ÇOCUĞUNUZA ACIYINIZ ,AÇIK GIDA ALMAYINIZ.'

Bu konuda Sağlık Müdürlüğümüzü, Belediyelerimizi , STK ve esnafımızı gerekli duyarlılığa çağırıyoruz.

Selam ve sevgi ile…