16 Nisan referandumuna yaklaşık bir ay kalmıştır.

İçte ve dışta giderek kamuoyu ısınmaktadır. Kamuoyunun ısınmasına paralel STK'lar da yavaş yavaş referandum renklerini ortaya koymaktadır.

Temennimiz odur ki, toplumumuzda ayrışma ve ötekileştirme olmasın.

'Olumlu oy verenler vatansever, vermeyenler vatan haini' gibi ifadeler, inşa etmeye çalıştığımız yeni Türkiye'ye ve demokrasiye yakışmaz.

Verenler de vermeyenler de bu ülkenin vatandaşı ve evladıdır.

Siyasilerimiz, yeniden inşa etmeye çalıştığımız devletimizde yaşayacak insanlarımızın kardeşliğini bozacak ifade ve eylemlerden kaçınmaları gerekir.

Konu ile ilgili Risale-i Nur talebelerinin Meşveret grubunun kamuoyuna hitaben neşrettikleri bildiriyi paylaşmak istiyoruz:

'REFERANDUMLA İLGİLİ MEŞVERET CEMAATİNİN KAMUOYUNA DUYURUSU'
'16 Nisan Referandumu; devletimizin bekası, vatanımızın muhafazası, memleketimizin dirayetli, muktedir, güvenilir devlet adamlarına tevdi edilmesi gibi ciddi zaruretler cihetiyle fevkalade ehemmiyetlidir.
Hazret-i üstadımızın tarihçe-i hayatı şahittir ki; muazzez üstadımız din ve mukaddesat, vatan ve memleket meselelerine kat'iyen duyarsız kalmamış, reyini, görüş ve düşüncelerini gayet açık bir biçimde beyan etmiş, efkar-ı ammeye duyurmuştur. Bizler, Meşveret Cemaati olarak, tebaiyyet sırrıyla aynı kanaat ve düşüncelerimizi şöyle hülasa ediyoruz:
1- Bu referandum basit bir siyasi tercih meselesi değil; Türkiye'nin bir varoluş meselesidir. Devletimizin sanki yeniden dirilişidir. Bu meseleye karşı asla lakayt kalınamaz.
2- İslam aleminde yaşanan dehşetli hadiseler açık bir şekilde gösteriyor ki, İslam dünyasının tek ümidi Türkiye'dir. İstikbalde ittihad-ı İslamın bayraktarlığını yapacak, izzet-i diniyeyi ve şehamet-i imaniyeyi gözlere gösterecek güç ve iktidar bu milletin fıtratında mevcuttur. Bu gücü kırmak, bu kuvveti dağıtmak için dehşetli senaryolar, dessas planlar sergilenmektedir. Bu ihanetlere karşı fevkalade müteyakkız olmak zorundayız.
3- Bu referandum, inşallah 'Vesayet Rejimi'nin nefesini kısacak; kumpasları, dahildeki maşaları, hariçte üst akıl denilen şer güçlerini paramparça edecektir. Hem siyasi istikrara kuvvet verecek hem de ekonomik kalkınmanın daha ziyade inkişafına vesile olacaktır.
4- Bu referandum, milletimizin başına bela olan her türlü terör ve anarşi fitnesini biiznillah izale edecek, özellikle Güney Doğu Bölgemizin huzur ve sükununa hizmet edecektir.
5- Bir an mazi sahifesine ve geçmiş yılların elim bilançolarına, yaşanan sıkıntılarına nazar edelim: Bu memlekette malum tek parti döneminde Nur talebelerine yapılan zulümler, hapisler, zindanlar, işkenceler, irtica yaygaraları… Başörtü üzerine koparılan fırtınalar… Bakın nerelerden nerelere geldik!..' Devamını yarın paylaşmak umuduyla selam ve sevgiler…