Konumu ne kadar yüksek olursa olsun,eleştirilmek yerine,onaylandığı zaman daha iyi çalışmayan ve daha fazla gayret göstermeyen bir insana rastlamadım henüz.
Çevremizde her şeyi eleştiren ve her şeyde bir olumsuzluk gören insanlarla her gün karşılaşırız.Böylelerine kötümser deriz. Hayatta hiçbir şey tek başına değildir.Bir yerde kötümser varsa iyimser de vardır.
Dünyada hem iyimsere hem de kötümsere ihtiyaç vardır.İkisinden biri olmasaydı; dünyada denge kurulamazdı. İyimserler uçağı icat ettiler, kötümserler paraşütü...
Günlerden bir gün, kurbağaların yarışı varmış.Hedef çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış.Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar.Ve yarış başlamış.
Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş.Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca, teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. Seyirciler bağırıyorlarmış: Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!... Sonunda bir tanesi hariç diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa, büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış.
Diğerleri hayretler içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş:
Başarının sırrı nedir dostum?
Ama yanıt alamamış. O anda farkına varmışlar ki...Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Hayallerinizi ve ümitlerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen, bunu neden yapayacağınız konusunda size bir sürü olumsuz neden sıralayan kişilere karşı sağır olmak en iyisi galiba.