Samsunspor, bay geçtiği haftanın ardından sahasında Bodrumspor'u konuk etti.

Bay geçtiği haftada lider Keçiörengücü'nün oynadığı maçı kazanmasıyla Samsunspor'un sıralamada ki yeri değişmedi. Lider Keçiörengücü'nün hükmen galip sayılacağı haftada Samsunspor'dan önce maçlarını oynayan diğer rakipleri kazandığı için kırmızı beyazlı ekibimizin Bodrumspor karşılaşmasından mutlak 3 puan alması gerekiyordu.

Liderin 1 puan gerisinde şampiyonluğu kovalayan Samsunspor'un Bodrumspor ile oynadığı karşılaşmanın hafta içi olmasına rağmen taraftarın ilgisi büyüktü. Karşılaşmanın 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesine denk gelmesi nedeni ile kadın taraftar ücretsiz davetiye ile maçı kendilerine ayrılan tribünde izledi. Az sayıda Bodrum taraftarı da tribündeki yerini aldı.

Maç başlamadan önce deplasman dönüşünde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Ankaragücü taraftarlar için saygı duruşu yapıldı.

Teknik patron İsmet Taşdemir son oynanan İnegölspor maçına başladığı ilk 11de Onur - Samet değişikliği dışında fazla değişiklik yapmadı. O karşılaşmada sakat olduğu için forma giyemeyen Samet Asatekin yeniden bu karşılaşmada ilk onbirdeydi.

Samsunspor maça istekli başladı. Ceza sahası içinde fazla pozisyon bulamayan kırmızı beyazlılar, uzaktan şutlarla gol aradı. İlk yarıda atılan 5 şutun sadece 1 tanesi kaleyi tuttu, o da kalecide kaldı. İlk yarının Samsunspor adına en tehlikeli pozisyonları Erhan Şentürk'ün ve Abdulkadir'in kafa vuruşlarıydı. Onlarda dışarı gitti. Konuk ekip ise kazandığı penaltıyı dışarı attı. Ucuz bir penaltıydı. Bir nevi hak yerini bulmuş oldu.

İkinci yarıya Samet-Bahattin değişikliğiyle başlayan Samsunspor, 5 dakikada golü 15 dakikada 2-0' ı buldu. 2-0'ın ardından skor 2-13 e gelse de 1 dakika sonrasında gelen gol yeniden farkı 2' ye çıkardı. Karşılaşma da 90+5 oynanırken Samsunspor, Bahattin ile bir penaltı kaçırdı. Bahattin istekli oynasa da bencil davranışları ile farkın açılmasına engel oldu.

Kalın sağlıcakla…