19 Ocak 2019 Cumartesi günü bir dönem Samsun'un yerel yönetimlerini sevk ve idare edecek AK PARTİ'NİN belediye başkan adayları Sayın Devlet Başkanımız tarafından açıklanmıştır.

Samsun'umuza hayırlı olsun.

En kötü bir ihtimalle 1-2 tanesi hariç olsa bile başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere adları açıklananların hepsinin -Cumhur İttifakı kapsamında olsa bile- kazanmış kabul ediyoruz.

Yalnız bu arada tören öncesi konuşan Sayın Devlet Başkanımızın satır aralarına sıkıştırılmış mesajlarına dikkat çekmek istiyoruz:

Örneğin:

Konuşmaları, ayrıştırıcı olmaktan öte özellikle birleştiriciydi.

'Kara kara kazanlar,

Kara yazı yazanlar.

Cennet yüzü görmesin,

Aramızı bozanlar' manisi -türküsüyle acaba muhtemel bölünmelere yada alternatif yeni oluşum çalışmalarına karşı dikkat mi çekmek istemiştir?

Yine, 'biz yolumuza dava erleriyle devam ediyoruz' ifadeleriyle son zamanlarda, 'çevresinde dava adamı yok, kalmadı' ithamlarına karşı bir cevap mıydı?

Ve 19 Mayıs kutlamalarına sıra gelmiştir:

Burada süreci 19 Mayıstan değil de 16 Mayıs 1919- 23 arasında başlatıp sonuçlandırmasının anlamı nedir?

Herhalde 1919- 23 yılları arasındaki çarpıklıklar düzeltilmesi içindir.

Burada işaret ettikleri farklı kutlamalarla gerçek anlamda İstiklal Savaşı'mızın hikayesi ortaya konulabilecek mi?

Yoksa iki panel beş konferansla papağanları mı taklit edeceğiz?

İstiklal Savaşımızın hikayesinin doğru yazılacağı ve telaffuz edileceği bir dönemin ilk adımlarını mı atmış oldular ya da bunun haberini mi vermişlerdir.

Bunu son derece önemli buluyoruz. Sayın Devlet Başkanımızın bu önemli açıklamaları, adayların ilanı heyecanı arasında kaybolup gitmesini istemediğimiz için özel bir vurgu yapmak istedik.

Selam ve sevgi ile…

[email protected]