Hangisine yanalım, hangisine gözyaşı dökelim bilmiyorum … Samsun'a düşen şehit ateşi hız kesmiyor. Samsunlu vatan evlatları görev yaptıkları her noktada canla başla görevlerini yaparken bazen hain bir saldırı, bazen de kalleş bir tuzak şehadet şerbeti oluyor. Şehadet şerbetini vatanımız ve şanlı bayrağımız uğrunda içen Samsunlu kahraman evlatlarımız, kardeşlerimiz canımızı acıtırken babaevlerine de ateş düşürmeye devam ediyorlar. Ne acıdır ki şehit ateşinin düştüğü o az katlı sıvası olmayan ya da sıvası düzgün olmayan şehitlerin babaevleri o kadar çok birbirlerine benziyor ki, buna kimse şaşırmıyor. O evlerin sahipleri onurlu, gururlu şehit babaları her türlü zorluğa rağmen asla isyan etmiyor 'vatan sağ olsun' demeye devam ediyor. İşte bu yüzden hiçbir hain Türkiye'yi bölemiyor.
9 Aralık 2019 günü Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerce araziye döşenmiş EYP'nin patlaması sonucu şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar 'ın Samsun'un Havza ilçesinde bulunan tek katlı babaevine şehit ateşi alev topu olup düştü. Ateşin düştüğü yerde şehit acısının yaktığı yürekler o tarifsiz acı karşısında adeta yok olup gittiler. Bir annenin ve bir babanın evladını şehit vermesi yıkımların ve yangınların en büyüğüdür. Bir eşin kaybı, bir babanın sonsuzluğa uğurlanması kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük bir acıdır. Havza'da yaşananda tam budur. Ateşin düştüğü yerde atan her yürek buna tanıktır. Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar'ın şehadet haberi elbette bütün Türkiye'yi üzdü. Samsun'un Havza ilçesine bağlı Gidirli Mahallesi 10 Aralık 2019 günü tarihinde görülmediği kadar kalabalıktı. Binlerce insan sonsuzluğa bir gül bahçesine uğurlar gibi uğurladığı evladının, arkadaşının, komşusunun, akrabasının, hemşehrisinin yanında olmak için Gidirli Mahallesini doldurmuştu. Tek dertleri şehidimizi yalnız bırakmamak, ailesinin yanında olmaktı. Duyarlı halkımızla bir kez daha gurur duyduk, şehidimizi en görkemli en onurlu şekilde uğurlamanın buruk gururunu bir kez daha yaşadık. Şehitler ölmez vatan bölünmez sözünün doğruluğuna şehidimizin cenaze töreninde bir kez daha tanık olduk. Her şehit asker gibi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar'ın da umutları, hayalleri yarım kaldı .Hangi hain sebep olmuşsa bilsin ki Yüce Türk Milletinin iki eli, iki cihanda onların yakasındadır. Samsun bu kadar gözyaşı dökmeyi hak etmiyor. Sonsuzluğa uğurladığımız her şehidimiz gibi şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar'dan helallik istiyoruz. Şehitlerimize çok borcumuz var. O kahramanların sayesinde evlerimizde işyerlerimizde eğlence yerlerinde çarşıda pazarda köyde kentte aklınıza gelen her yerde güvenlik içerisinde yaşıyoruz. Eğer onlar hainlere, kalleş tuzaklara canlarını siper etmemiş olsalardı, olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Bu yüzden şehitlerimize her zamankinden daha çok minnettarız. Çünkü onlar tek katlı sıvasız ya da sıvası özensiz yapılmış sıradan evlerin bu vatana, canından can katıp 'önce vatan 'diyerek en büyük bedeli ödemiş kahraman evlatlarıdır. Bu yüzden daha çok düşünelim, bu yüzden daha çok kadir, kıymet bilelim. İşte bu yüzden Samsun'da şehitlere gözyaşı bitmiyor.
Uğurlar olsun kahraman şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar...10 Aralık 2019 günü seni sonsuzluğa uğurlayan Samsunlular, Havzalılar, Gidirli mahallesi halkı, dostların, yakınların, arkadaşların, baban, eşin, çocukların cenazene katılan katılamayan herkes seninle gurur duyuyor. Yolun aydınlık, mekanın cennet olsun. Unutulmayacaksın, unutturulmayacaksın! Hepimiz sana ve tüm şehitlerimize minnettarız.