Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde İmam Hatip liseleri arasında hafızlık ve Ezan’ı güzel okuma yarışması Türkiye finali vardı.
Anlayacağımız Kur’an-ı Kerim ve Ezan ziyafeti vardı.
Salon tıklım tıklımdı.
Herkes Kur’an ve Ezan dinlemeye gelmişti.
Önce hafızlık, sonradan da ezanı güzel okuma yarışması yapılmıştı.
Önce programın adına biraz takılmıştım: Genç Mufafızlar yerine, Genç Hafızlar olamaz mıydı? Ancak Din Öğretimi Genel Md.Sayın Nazif Yılmaz Bey’i dinledikten sonra takıntıdan kurtulduk.
Ezan’ı da en güzel okuyan şüphesiz Hz. Bilal(ra.) idi .Bu okuma sanatının piri O idi.
Her iki kategoride de onar yarışmacı vardı.
Ziyafetin ev sahibi Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu idi.
Okul Md. Sayın Zahit Bey’in umut ve nezaket dolu hoş “ geldiniz” konuşmasından sonra sırasıyla İl Milli Eğitim Md. Sayın Aytekin Girgin, Din Öğretimi Gen. Md. Sayın Nazif Yılmaz ve Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin Beyler birer konuşma yapmışlardır.
Konuşmaların ortak teması Kur’an-ı Kerim ve Ezan’dı.
Programın açılışında Kur’an-ı Kerim okuyan İmam Hatip okulu öğrencisini çağırtıp yerine oturtan Sayı Valinin davranışı katılımcılar tarafından Kur’an adına alkışlanması manidardı.
Programda göz yaşartan bir sahneyi de, Uluslararası İmam Hatip Okullarından hafızlık yarışmasına katılan Afrikalı hafızlar ve hatta Arapça ve Türkçe ilahi okuyan öğrenciler teşkil etmiştir.
Gerek hafızlık ve gerekse Ezan’ı güzel okuma yarışmalarını dirayetle yöneten jüri Başk. Sayın Prof. Dr. Yaşar Kurt Hocamızı ve üyelerini kutluyorum.
Yarışmacı çocuklarımızı incitmeden ve onurlarını zedelemeden yanlışlarını hatırlatmaları Hocamızın kendine özgü ayrı bir nezaketi idi.
Ramazan’a hazırlandığımız bu haftalarda, birbirini takip eden kutsal gecelerin gölgesinde bu manevi ziyafeti veren genç Kur’an muhafızları ve genç Bilalleri kutlarken, onları yetiştiren anne- babalarına, öğretmenlerine , programın Samsun’da gerçekleşmesine vesile olan yetkililere teşekkür ediyor, tekrarını diliyoruz. Selam ve sevgi ile…