Bilindiği gibi Samsun merkezde bir adet Proje Kız İmam Hatip Lisesi ile bir adet de(Atakum ve Tekkeköy hariç) Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi açılmıştır.

Bu konuda çaba gösterenlerden Allah razı olsun diyoruz.

Bakanlığın prensip kararı gereği, bu okullara normal AİHL öğrencisi alınmayacaktır. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmış olmayalım.

Bu durumda çevreden gelen normal AİHL taleplerinin karşılanması sorunu ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu noktada Şehit Ahmet Altun AİHL yeterli olabilecek midir?

Daha açık konuşalım:

Çevreden kaynaklanan bazı olumsuz imajları hesap edecek veliler çocuklarını bu okula gönderecekler mi?

Kız öğrenciler için Emine- Ahmet Yeni'den doğan boşluk nasıl doldurulacaktır? TEOG tercihlerinin kapıya dayandığı bugünlerde alternatifimiz nedir? Aynı soruyu merkez (İLKADIM) AİHL'den doğan boşluk için de sorabiliriz.

Bu ihmalin ve beceriksizliğin faturasını çocuklar mı veliler mi yoksa planlamayı yapması gerekenler mi ödeyeceklerdir? Burada bir koordinasyon sorunu gözükmektedir.

Ortada görünen seçeneklerden birisi Aziz Atik'e taşınma onayı çıkmış Atatürk Anadolu Lisesi'nin acilen Kız AİHL ya da Erkek AİHL yapılmasıdır. En azından boşluğun biri doldurulabilir.

İkincisi ise eski bir bina olan Sakarya'nın tahsis edilmesidir.

Ancak TEOG tercihlerine yetişemezse, mağduriyetler ortaya çıkacaktır.

Milli Eğitim bürokratlarımızın bu noktada tereddütleri olmasın. 350 bin nüfusa sahip İlkadım'da bildiğim kadarıyla on bir Anadolu lisesi vardır. Buna karşın üç tane AİHL vardır.

Benzer oranlara her ilçede rastlamak mümkündür.

Örneğin; Vezirköprü'de dört, Terme'de üç, Bafra'da altı, Çarşamba'da dört, Atakum'da beş tane Anadolu Lisesi vardır. Bütün çocuklar bizim, bütün okullar da bizimdir. Söz konusu olan talepleri karşılamaktır. İlkokullardan İmam Hatiplere öğrenci akışı % 20, liselere ise % 10 civarındadır. Bazılarının iddia ettiği gibi dağ- taş İmam Hatip olmuyor. Selam ve sevgi ile.