Maç günü yaklaştıkça ortaya çıkan hastalık. Belirtileri; karın ağrısı, hazımsızlık, baş dönmesi... Sarıyer ile Samsunspor ne ara bu kadar düşman olmuş? Sarıyer ile Samsunspor kaç kez mücadele etmiş de, bu kadar kin oluşmuş? Sarıyer taraftarı neyin acısını çıkarmak istiyor? gibi sorulara başlıkta yanıt verdiğimi düşünüyorum.

Sarıyer haftalardır liderlik yaşıyor. Biz de peşinden takip ediyoruz. Futboldur, yenersin lider olursun, bazen yensen de lider olamazsın. Şansızlıklar olabilir. Sakaryaspor 2007-2008 sezonunun 20. haftasına kadar liderdi. O sene ligi 3. sırada tamamlamıştı. Aynı Sakaryaspor lige 2008-2009 sezonunda küme düşerek veda etmişti. Nereden geldiğini unutmamalı. Samsunspor gözünü Avrupa haline çevirmiş durumda. Sarıyer gibi bir takıma kimse kin duyduğu zaten yok. Hele taraftar anlamında hiç yok. Sarıyer'in içeride oynadığı maçlardaki taraftar sayısı kadar, Samsunspor'un deplasman taraftar sayısı var. Çok iddialı ise Sarıyer yönetimi, açık teklifte bulunalım; Maça gelecek olan bütün Samsunspor taraftarını eğer eliniz varıyorsa alın tribünlere. İç sahada deplasman yaşamak neymiş işte o zaman görürsünüz.
Samsunsporlular rakiplerinden ne birini büyük ne de birini küçük görüyor. Samsunspor işini yapıyor. Yoluna bakıyor. Bu çukurdan kurtulmamız gerekiyor. Mücadeleyi bırakmamamız gerekiyor. Sabırlı olalım ve takımımızı maddi-manevi zarardan koruyalım. Sarıyer'in liderlik sendromuna gelince; yeri gelir hastasının doktoru olur Samsunspor...