Türkiye'de bir cumhurbaşkanı profili vardır: Az konuşur, halkın huzuruna az çıkar.

Önemli konular hariç medyada konuşulmaz. Rahmetli Özal ve Gül dönemleri hariç laiklik adına pek namaz kılmaz ya da ibadethaneye girmez.

Cumhurbaşkanı dediniz mi, Yıldız Sarayı'na hapsedilmiş bir padişah akla gelir. Cumhurbaşkanlarının Yıldız Sarayı da Çankaya Köşkü'ydü.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bütün bu gelenekleri altüst etti. Önce Çankaya'yı terk etti. Adına 'Külliye' denilen Cumhurbaşkanı çalışma makamına geçti.

O seçilmeden önce her yerde konuşacağını, görüş ve düşüncelerini her platformda açıklayacağını ifade etmişti.

Bugün gördüklerimiz ve yaşadıklarımız aslında bize önceden haber verilen beklediklerimizdi. Seçilmeden önce söylediklerini yapıyor. Konuşmasaydı, koşuşturmasaydı vaat ettiklerini yerine getirmemiş pozisyonuna düşmüş olacaktı.

Bazı AK Partililer bile Cumhurbaşkanı'nın çok konuştuğunu ifade ediyor. Cumhurbaşkanı bir iddianın sahibidir. Mevcut statükoyu koruma iddiasında ve gayretinde değildir. Aksine bu statükoyu yıkıp yerine dinamik yeni bir Türkiye'yi ikame etme iddiasındadır.

Bunun için de birçok tabuları yıkmaktadır. Ve bu işe kendi makamından başlamıştır. Adeta Türkiye için bir milat olma iddiasındadır.

'Tayyip Öncesi Türkiye', ' Tayyip Sonrası Türkiye' diyerek öncesine, 'Eski Türkiye' sonrasına ise 'Yeni Türkiye' adını vermektedir.

Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal de yeni Türk devletini inşa ederken az konuşarak inşa etmemiştir.

Hitler 'fikirleri kişiler değil kişi üretir' demiştir. Mustafa Kemal de yeni Türk devletini inşa ederken her yerde her konuda ve her platformda konuşmuş, düşüncelerini kitlelerle paylaşmıştır. Mustafa Kemal bunu yaparken konuşmalarıyla bir zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmiştir. Yeni Türkiye'yi inşa etme söylemiyle yola çıkan Sayın Erdoğan da bir zihniyet dönüşümü savaşını vermektedir. Ve bunu en üst düzeyden en alt kılcal damarlara kadar ulaştırmaya çalışmaktadır.

Tek tek mahallelere ve köylere gidip muhtarlara doğrudan anlatması gerekli düşüncelerini bizzat Ankara'ya davet ederek anlatmaktadır. Bu sadece örneklerden bir tanesidir. Yeni Türkiye'yi inşa etme iddiasıyla yola çıkan bir liderin bu konuşmaları asla çok değil, aksine az biledir.

Başarı dileklerimizle selam ve sevgiler..