Şehidlik davamız, Müslümanların en yüksek dereceyi alma yarışıdır.

Bu dava ve yarış, Müslüman'ı sıcak yatağından, lüks koltuklarından ve sırça köşklerinden kopartıp dağlara bayırlara salıp ölüme koşturan, ölümü korkutan, tüm umutlarını ve sevdalarını ebedileştiren bir yarış ve mükafattır.

Şehidlik davamız Müslüman'ı Allah ile alışveriş yaptırandır.

Peygamber ağuşuna koşturan da şehidlik davamızdır.

O, verilmez, can pahasına alınandır.

Bu nedenledir ki, evlatlarımızın akıttığı kanlarını ve verdikleri canlarını kirletmek ne din ve ne de vatan dostluğudur.

Değişmez bir Usul-i Fıkıh kuralı özetle şöyledir: Bir şey farz ise , o farzı yerine getirecek eylem de farz olur.

Örneğin; namaz kılmak farz ise, o namazın kabulü için abdest almak da farz olur. Aynı şekilde abdest farz ise abdest alacak suyu aramak ve bulmak da farz olur.

Müslümanlar Afrin halkı üzerine sefer yapmıyorlar. Onları da esir edip zulmedenlere ve attıkları roketlerle insanımızı öldüren isyankar ve yol kesici teröristlere karşı sefer yapıyorlar. Aynı suçu Afrin halkı işlese yine sefer yapılır. Tarihte bunun bir çok örneklerini biliyoruz.

Yalnız Müslümanların değil, tüm insanların malı, canı, dini, nesli ve aklı kutsaldır ve dokunulmazdır.

Herkes bilir ki, teröristlerin hiçbir kutsalı yoktur.

Müslümanlar, ihlal edilen bu değerler için din ve ırk farkı gözetmeksizin savaşmakla yükümlüdürler.

Bu konuda ırk,din ve coğrafi sınır yoktur. Müslümanların canı, malı, namusu, dini ve nesli tehlikede ise her zaman ve her yerde savaşmak zorundayız.

Bu savaşta serseri bir kurşun yada şarapnelin isabetiyle ölenler bile şehittirler.

Bedir Savaşı sonrası Harise'nin annesi(ra) Efendimiz(sav)'e, 'Ona(oğluna) Bedir günü serseri bir ok dokunarak öldürmüştü, şehid oldu mu sorusuna Efendimiz annesine, 'oğlun muhakkak Firdevs-i Ala'ya erişti' buyurdu.(Tecrid-i Sarih Ter. 8/ 279).

Savaşan çocuklarımız ganimet ve kadın için değil, milletin namusu, dini, nesli, canı ve malı için savaşmaktadırlar. Bunlara yardım, şehadetlerine ortak olmaktır.

Bunlar şehidliği inşallah almışlardır. Bize düşen fiili ve kavli(sözlü) duadır. Selam ve dualarımız şehidlerimizedir.