Kim, şehit cenazelerindeki şehit yakınlarının tepkisine nasıl bakar bilmiyorum. Ama kendim de bir şehit yakını (abisi) olduğum için şehit yakınlarının tümünün tepkisine saygı duyuyorum. Tepkileri haksız görmüyor hoşgörü ile karşılıyorum…

Geçen ağustos ayında, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye de bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine üniforması ile katılan şehit Alkan ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, Burada vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi sonuna kadar savaş diyor. diye tepki göstermişti. Şehit ağabeyinin tepkisi soruşturma konusu oldu.Jandarma Genel Komutanlığı tarafından usulen soruşturma başlatılmıştı.Usulen soruşturma sonucunda Şehit Yüzbaşı Ali Alkan ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a uyarı cezası verildi.Üzülenler olabileceği gibi sevinenler de olduğunu düşünüyorum.Şehit yakınına verilen bu cezaya kim sevinir?Hepimiz biliyoruz ki PKK istediği bu!Bu yüzden bu ceza usulen verilmiş bir uyarı cezası bile olsa bir şehit yakını olarak kesinlikle içime sindiremedim.Şehit ağabeyi Yarbay Ali Alkan’ın ise verilen cezayı çok da umursadığını düşünmüyorum.Bir şehit ağabeyi olarak empati yapıyorum ve çok üzülüyorum.Şehit yakınlarının şehitlerini sonsuzluğa uğurlarken verdiği tepkiye ceza arayan bir sistem doğru bir sistem değildir.Bu yüzden şehitlerimizin kemiklerinin sızlatıldığını söyleyebilirim.İnsanın bir yakınını şehit vermesi güle oynaya karşılanacak bir şey değildir.Kardeşim şehit düştü diye, kimse teşekkür etmez.Şehit acısı hiçbir acıya benzemiyor .O acı insana çok şey söyletiyor.Benim de şehit kardeşimin cenaze töreninde söylediğim çok şey olmuştur.Annem kardeşimin Türk Bayrağı na sarılı tabutu başında ‘vatan sağ olsun’ derken benim tepkim sert olmuştur.O acıyı birebir yaşamayanların o acı içerisinde söylenen sözlere takmasını ,o sözleri söyleyenleri cezalandırmak için harekete geçmesini vicdanım kabul etmiyor.Bu ülkede soruşturmaya konu edilen her şehit yakını tepkisi içimi acıtıyor.Elbette şehit yakınlarının yasalar karşısında hiçbir dokunulmazlıkları yok.Eğer bu ülkede birileri devleti seri katil ilan ederken, harekete geçmeyen sistem her nedense Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisi karşısında harekete geçebiliyor.Verilen cezanın usulen olup ,olmaması önemli değil.Burada usulen de olsa cezayla muhatap edilen bir şehit ağabeyi söz konusudur.Şehit acısı ile yanıp tutuşan şehit yakınlarını cezalandırmak çok kolaydır.Onların ne kaçacak yerleri ne de onları koruyan bir dokunulmazlıkları yoktur.Ama zor olan şehit acısı ile yaşamaktır.Ceza vermek yerine empati yapmayı denesek daha iyi olmaz mı?Aksi takdirde terör örgütünün sevincini artırmış olmayacak mıyız?

Şehit yakınlarına tepkileri nedeniyle verilen hiçbir ceza şık olmuyor. Zaten hiçbir şehit yakını da kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını yaşamlarının en değerlisini kaybettiğini biliyor.Şehit yakını o yüzden usulen olmuş , usulen olmamış nasıl olursa olsun cezaya da eyvallah diyor.Şehit ağabeyi kimliğimle şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a verilen uyarı cezasına empati yapıyorum ve çok üzülüyorum.Hiçbir şehit yakını cenazede tarifsiz bir acıyla verdiği tepki yüzünden hiçbir cezayı hak etmiyor!