Kimlik mi sorulur şehitlere?

Kıyamet sabahına kadar özel mekanlarında Allah tarafında diri olarak rızıklandırılan bu özel insanlara kimlik sorulur mu?

Allah'ın kıyamet sabahına kadar özel misafiri olarak ağırlanan şehitlerimiz, dün Bafralı, bugün Kavaklı, yarın Mardinli, daha sonraki gün de Osmaniyelidir.

Hepsinin yüreği aynı. Cesaretleri Allah tarafından takviye edilmiş bu cesur ve fedakar insanlar kanları, canları ve malları karşılığında Allah'tan özel misafir beratlarını satın almışlardır. Bu kahraman insanlara Allah, ' ölüler demeyiniz' buyurmuştur. Allah nezdinde diri olup yine Allah tarafından yedirilip içirilen bu insanların vatan savunmasına yardımları devam eder.

Bu yiğit insanları yalnız çocukları ve yakınları değil, İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanlar hatırlayacak ve onlara duacı olacaklardır.

Bir bakın Çanakkale'ye ve Kurtuluş Savaşı'na!

İslam coğrafyasının her tarafından şehit ve gaziler vardır.

Ya dualara ne buyrulur? Kurtuluş ve Çanakkale savaşları için nasıl ümmetin elleri semaya açıldı ise aynı ellerin torunlarının ellerinin ayası da semaya açılmış durumda.

Cenazelere bakın! Yediden yetmişe her yaş ve görüşten insanların gözyaşlarına ve dualarına yer ve gök eşlik etmektedir.

Artık şehitlerimizin davasına sahip çıkmaktadırlar. Ölümleri beraber, dirilişleri beraber.

Cenazelerdeki sessiz kalabalıkların kararlılığını vakarlarında ve yüz çizgilerinde görmüyor musunuz?

Bu yiğit insanların tabutlarının başında Kürtçe ve Türkçe ağıt yakan annelerin yürek yakan seslerinin arş-ı alayı delip gayretullaha ulaşmayacağını ve dokunmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Aziz Şehit ve Gazilerimiz!

Çanakkale'de ve Kurtuluş savaşlarında düşmanlarımız yedi düvelden oluşsa bile karşımızdaydılar ama, bugün içimizde ve dışımızda bir kanser hücresi gibi sarmış durumda. Aziz milletimizin bağrına sokulmuş hançeri çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Sizler merhum M. Akif'in, 'Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor ' dizelerindeki güneşlerimiz ve Y. Kemal Beyatlı'nın da işaret ettiği, ' Galip et, çünkü bu son ordusudur İslamın' dediği ordusunuz. Hep birlikte inandığımız için başaracağız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve yakınlarına sabırlar temennisiyle selam ve dua diyoruz...