Ruşen Çakır'ın AK PARTİ içindeki iktidar savaşları ve Siyasal İslamın(!) iflasıyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmelere –istisnalar hariç- katılmadığımızı ifade etmiştik.

Ayrıca mucidi Fransız yazar ROY olan 'SİYASAL İSLAM' kavramını kabul etmiyoruz.

İslam bir bütündür, bölünme kabul etmez. İman noktasında herkes ya kabul eder ya da etmez. İslamın bir kısmını kabul edip bir kısmını kabul etmemek, tamamını kabul etmemek yani reddetmek anlamına gelir.

Siyasal İslamdan söz edildiği yerde, siyasal Müslüman da aranacak demektir.

Adımız Müslüman, inandığımız dinin adı ise İslamdır.

Hiçbir Müslüman akşamdan sabaha sihirli bir değnekle İslam sisteminin geleceğine inanmaz. İnandığını söyleyen olursa bu adam ya aptal, şarlatan ve cahil, ya da bir ajan- provokatördür.

Ruşen Çakır değerlendirmesinde; 'İslamın, Türkiye'deki İslamcılığın iflas etmiş olması, onun iktidardan düşmüş olduğu anlamına gelmiyor, ama iktidarını daha fazla sürdürebilmesinin zeminini kendi kendine yok ettiği anlamına geliyor.'

Çakır devamla; 'Türkiye'deki İslami hareketin özellikle son 20-25 yılını, 30 yılını, –biraz daha geriye gidelim haydi– 50 yılını takip eden insanların İslami hareketin kendince yürüttüğü mücadelelerdeki seviyeyi, oradaki argümanların üslubu, bilen insanlar için şu anda yaşadığımız şeylerin –ki ben en azından 30 yıllık bir dışarıdan gözlemci olarak az buçuk bildiğimi düşünüyorum– şu anda yaşananın İslamcılıkla ya da İslamla bir ilgisi yok; ama hala bu siyasi iktidarın kabuğu İslam üzerinden tarif ediliyor hem kendileri hem dışarıdaki rakipleri tarafından; bu da çok ciddi bir kriz meselesi.' diyor.

AK Parti içindeki iktidar kavgalarının benzeri geçmişte diğer partilerde de yaşanmıştır. Hatta geçmişe gitmeye gerek olmadan bugünkü muhalefet partilerinde bile görmekteyiz.

İktidar partisi İslami referanslarla kurulmuş ve İslam adına icraat yapan bir parti değildir ki, ona izafeten İslama maledilmiş olsun.

Ancak İslami topluma evrensel insan hakları statüsünde azımsanamayacak birtakım kazanımlar sağladığını kabul ediyoruz.

Türkiye'de 'SİYASAL İSLAM' benzeri kavramlarla iktidar partisini rejim minderine çekme denemeleri yapılmıştır. Son Anayasa değişikliği sırasında yine böyle bir deneme yapılmak istenmiştir.

Ama tutmadı. Müslümanların bu iktidar döneminde önlerine konulan yazılı sınavların bir kısmını kaybettiklerini biliyoruz. – dikkat, İslam değil-. Bu sınav kaybediş her dönemde olmuştur.

Devam umuduyla selam ve sevgiler…