Yürek dağlayan 11 Afrin şehidimizin haberi yalnız bizi değil bütün bir milletimizi yakmıştır.

İnsani duygularını kaybetmişlerin, vatan sevgisini aşk şurubu olarak yutmamışların, anne yada baba olmamışların bu ateşten haberleri olmaz.

Ah o ateş! Sen yok musun ki, Yürek dağlar, gönül yakarsın.

Sen en çok da hararetini, altında yandığın kazana hissettirirsin!

Tarihleri yapan da yazan da o senin ateşin harareti değil mi?

Bu ateşle yazıyoruz II. Abdülhamid'i…

Vatana kastetmiş iç ve dış düşmanların hedefi haline getirilmiş koca Sultan'ın niyeti ve amacı vatan ve milletten başka bir şey mi idi?

  1. Abdülhamid döneminin daha ilk yıllarından itibaren fitne-fesat başlamıştır:
  2. İçte çıkarılmış etnik ve dini isyanların amacı ne idi?
  3. Dışta ise bu etnik ve dini isyanları kışkırtan İngiltere'nin,(bugün ise Amerika),Almanya'nın, Avusturya'nın, İtalya'nın, Rusya'nın ve Fransa'nın amacı ne idi?
  4. Aynı yolu takip eden bugünkü torunlarının (AP) AMACI NEDİR?
  5. Ekonomik yönden Osmanlı'nın boğazını sıkan alacaklı emperyalist devletlerin alacaklarını tahsil için kurup yönettikleri Düyun-u Umumiye ile (bugünkü IMF) NE YAPMAK İSTEMİŞLERDİR?
  6. 1876 Kanun-i Esasi ile ortaya çıkan yeni durumu gerek içte ve gerekse dışta( bugünkü gibi) sistem ve rejim bunalımına dönüştürülmek istenmiş midir?
  7. II Abdülhamid döneminde devletin yıkılış trendini görüp yıkılışından pay alma yarışına girenler bugün ise, bu devletin yükselişine tanık olmaktadırlar.
  8. Dünkü müdahale yıkılışı hızlandırma, bugün ise yükselişi durdurma adına yapılmaktadır.

Bugün Osmanlı'nın yıkılışının, II. Abdülhamid'in de ölümünün 100. Yılını idrak ediyoruz :Bugün muhasebe günüdür; dövünme günü değildir. Neredeyiz, nerede duruyoruz, başaramadıklarımız nelerdir ve niçin başaramadık? Bu soruları açık ve samimi kalple cevaplandırmaya çalışalım inşallah.

Devamı var inşallah. Ölümünün 100. Yılında merhuma ve şehitlerimize dualarımızla…