Terörün dini ve kutsalı olur mu?

Kutsal, dinin olduğu yerde olur. İnsanların kutsalları, inandıkları dine ve değerlere dayanmıyor mu?

Terörün kutsalı olmasaydı, uğurunda canını veren terörist bulunabilir miydi?

Din denilince aklımıza yalnız ,' bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürür' ilkesini koyan İslam dini gelmesin. İnsanların sistemleştirip kutsallaştırdığı her şey dindir.

Örneğin; İslam dininin özü, 'yaradana ibadet, yaratılmışlara şefkat ve merhamet' şeklinde ifade edilmiştir.

Böyle bir dine inanan bir kişi, değil Ramazanda, yılın herhangi bir saatinde masum bir insan öldürebilir mi ? İşte bu şekilde inanan bir Müslüman için 'can' kutsaldır ve dokunulmazdır.

Ya Kudüs'ü Müslümanlardan alan Hristiyanlar bir Müslüman gibi inanmış olsalardı Kudüs'ün sokaklarında döktükleri kanda insan cesetlerini yüzdürebilirler miydi?

Bugünkü Yahudiler, bir Müslüman gibi inanmış olsalardı Filistinlilere yaptıkları zulümleri yapabilirler miydi?

Terörün hem dini ve hem de kutsalı vardır.

Ancak dini İslam ve kutsalı da Müslümanın kutsalı değildir.

Terörün dini anarşizm, kutsalı da kandır.

Anarşizme ortam hazırlayan her eylem onun için meşru bir değerdir. Kutsalı olan kandan beslenen terör, küresel güçlerin en önemli ekmek kapılarındandır.

Terör İnsanları, çocukları, kitlesel ve kutsal mekanları sever.

Terörün dininin en önemli özelliği, toplumun yerleşik bütün değerlerine karşı olmasıdır.

Amacı, anarşizm dinini yerleştirip hedefindeki ülkeyi sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel yönden çökertmektir. Türkiye bu anarşizmin açık ve gizli hedefindedir. Açımız büyük, mücadelemiz ise daha büyük olmak zorundadır. Şehitlerimize rahmet , gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Not: Yetkililerden ricamız bu tür olaylarda ölenlere, 'şehit ve vatandaş ' ayırımını yapmamalarıdır. Çünkü İslama göre onlar da hükmen şehittir. Onlar da vatan adına ölmüşlerdir. Selam ve dua ile şehit yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.