Kavak Dernekler Federasyonu tarafından İlkadım Belediyesi'nin katkıları ile Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde, Vali Osman Kaymak ve Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'in katılımı ile Geleneksel Tirit Yemeği Gecesi düzenlendi.

AMAÇ; BİRLİKTELİK

Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, gecede yaptığı konuşmada, "Sivil toplum kuruluşları hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Biz Kavaklılar gönülden gönüle dostluk köprüleri kurmaya gelmiş insanlarız. Buradaki amaç yemek yemek değildir. Buradaki amaç birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu akşam burada beraber olmamızın nedeni de budur" dedi.

SAMSUN'U BÜYÜTELİM

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, "Bu akşam sizlerle beraber olmanın keyfini yaşıyorum. Değerli Kavaklılar, malumlarınız ben Samsun'da göreve başlayalı altı ay oldu. Bu çok güzel ilimiz Samsun'u tanımaya çalışıyorum. Bu toplantılar da tanışmamıza vesile olmaktadır. Bu kaz tiritinin tanıtılması şüphesiz ilimiz için çok önemlidir. Arkadaşlar aslında kaz tiriti bahane, önemli olan dostluk ve beraberliktir. Bu güzel ülkemizde bir ve beraber olmak çok önemlidir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Samsun'u daha çok büyütelim. Samsun istihdama daha çok insan sağlasın, çevre il ve ilçelerden buralara gelsinler. Büyükşehir olmanın özelliği budur. Şüphesiz geleneksel kültürümüzü de korumamız gerekiyor. Bu dernekler bunu sağlamaktadırlar" dedi.

KALKINMA HAMLESİ OLACAK

Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nin yoğun bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Vali Kaymak, "Yeni ikinci organize sanayi bölgemizi kurmamız lazım. Biz sayın vekillerimizle birlikte Kavak ve Havza bölgesinde yerli otomobil kurulması için dosya hazırladık. Yetkililere sunduk. Milli otomobil üretiminin Samsun'da olması, inanıyorum ki Samsun'a büyük bir kalkınma hamlesini yakalatacaktır. Benim için bu şehirde görev yapmak onur ve gurur vericidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve konuklara kaz tiriti ikram edildi. Yemeğe ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, KADEF'e üye derneklerin başkanları ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.