Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında ‘Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri’ eğitim projesinin protokolü imzalandı.

Lenfödem hastası Nesrin Ayral: "Soğan bile doğrayamıyordum, şimdi araba bile kullanıyorum" Lenfödem hastası Nesrin Ayral: "Soğan bile doğrayamıyordum, şimdi araba bile kullanıyorum"

Protokol, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık himayelerinde 26 Nisan 2024 Cuma günü Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk arasında imzalandı.

Protokole göre; Muğla genelinde belirlenen resmi ve özel anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme, sporun hayatımızdaki yeri ve önemi konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilmesi amaçlanıyor.

Eğitimler Türk Böbrek Vakfında (TBV) görev yapan eğitmenler ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: iha