Çocuklarımızın din, ahlak ve değerlerimizle ilgili dersleri seçme dönemindeyiz.

Bu değerler Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere Hz. Peygamberimiz(sav)'in Hayatı ile Temel Dini Bilgiler derslerinde verilmektedir.

Bu dersler, çocuklarımız tarafından şubat ayının ikinci haftasına kadar seçilebilecektir. Ondan sonra da seçmek isteseler de bu dönem daha seçemeyeceklerdir.

Bunun için de başta velilerimiz olmak üzere birçok kişi ve kuruluşa görev düşmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız, Anayasa gereği zorunlu din öğretiminin dışında yukarıda adlarını verdiğimiz dersleri de 'seçmeli ders' kapsamında isteyen çocuklarımıza öğretme kararını vererek önümüze koymuştur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ancak bu yetmiyor.

Vitrinde ya da kavanozda duran baldan kimseye hayır gelmez. Elimizi uzatıp almalıyız.

Bu derslerin anlamlı hale gelmelerinin biricik adımı, onları çocuklarımıza tercih ettirmektir.

Bunun için de;

  1. Velilerimiz acilen bu konuya karşı gerekli hassasiyeti göstermeli ve bu işi çocuklarının sınıf öğretmenlerinin, müdür yardımcılarının ve müdürlerinin eline asla bırakmamalıdırlar. Bizzat müdahil olmalıdırlar.
  2. Acilen il ve ilçe müftülerimiz bu işin önemini vaiz ve imamlarına tamim etmeli, kürsü ve minberlerden bu konunun önemini anlatmalı ve hassasiyetle üzerinde durmalıdırlar.
  3. Samsun İmam- Hatip platformu, gerekli STK' larla( sendikalar, vakıflar, dernekler vb gibi) toplanıp konuyu kamuoyu ile paylaşmalı ve bu doğrultuda psikolojik altyapı oluşturulmalıdır. Ayrıca söz konusu sivil toplum kuruluşları afişlerle bu işi desteklemelidir. Bu konuda Bilbordlar, cami girişleri, otobüs durakları, gönüllü esnafların vitrinleri değerlendirilebilir.
  4. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri öğrenci ve velileriyle bizzat irtibat kurarak bu işin önemini öğrencilerine ve velilerine anlatmalıdır.
  5. Yerel ve ulusal basın ile yazarlar ilgili kuruluşlarca ziyaret edilerek yardımları istenebilir. Konu ilgi alanlarına çekilebilir. Onlar da bu memleketin çocukları olup ya çocukları ya da torunları ve komşuları öğrenci durumundadır.
  6. Ayrıca sosyal medya aracılığı ile de bu konu kamuoyuna taşınabilir diye düşünüyoruz.

Sayın velilerimizin ve ilgili hayri kuruluşlarımızla birlikte müftülüklerimizin de bu konuya karşı gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyoruz. Selam ve sevgi ile…