Annelerin evlatlarına vefası kelimelerle anlatılamaz. Vefada bir numara annelerimizdir. Öyle ki, annelerimiz sadece vefada değil cefada da bir numaradır. Vefada ve cefada bir numara olan annelerimizin en başında şehitlerimizin anneleri gelir. Çünkü evladını şehit vermiş bir anne tek kelimeyle vefa abidesidir. Ah benim annem de öyle bir anne işte!

Ömrünün son çeyrek asırlık bölümünü şehitlikte geçirmiş bir annem var. Düşünün işte!Mazereti olmaz mı insanın. Hiç mi hastalanmaz. Hem de çok. Bütün mazeretlerini unutan bir annedir şehit annesi.Bir gün değil,bir ay değil,bir yıl değil ömrünüzün çeyrek asırlık bölümü şehitlikte geçseydi…Ne hissederdiniz?Ah benim annem ,mavi gözlü paşamızın annesi Bedriye anne, tam çeyrek asırdır 'Vatan sağ olsun' diyor.Hatırlar mısınız,1 yıl önce 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin Beye bir dilekçe vermişti.Bir yıl sonra şehit annesi Bedriye anne o dilekçesini 18 Mart 2017 günü şehidinin mezarı başında sordu.81 yaşındaki şehit annesi para pul istemiyor ,tek isteği şehidinin adının mezun olduğu lisede yaşatılması Vali Beyin cevabı olumlu olunca 81 yaşındaki şehit annesi rahatladı. Bu defa olacak inşallah diyor şehit annesi…Ama her sabah sormayı da ihmal etmiyor.Acaba bugün okula mavi gözlü paşamın adı yazıldı mı diye sormaya devam ediyor.Ömrünün çeyrek asırlık bölümünü şehitlikte geçirmiş bir şehit annesi şehit oğlunun mezun olduğu okulda artık oğlunun ismini görmek istiyor.Umarım ,en kısa zamanda görür…Oğlunun ismini mezun olduğu lisenin tabelasında görmeyi bir vefa borcu olarak.Ve bu isteğinden hiç vazgeçmiyor.Tekrar tekrar empati yapalım.Ömrünüzün çeyrek asırlık bölümü şehitlikte geçseydi,böyle bir vefada ısrarcı olmaz mıydınız?Şehitlerimiz için ne yapsak azdır diyen sadece bizler miyiz?Ah benim annem …Kolay bir yaşam sürmüyor.Ne isyan ediyor ne de isyan edenlere alkış tutuyor.Çeyrek asırdır buz gibi bir mezar taşını; evladım,mavi gözlü paşam diye kucaklıyor!Evet,bu benim annem vefada ve cefada bir numara…

Belki bir gün onun yerinde olmayanlar empati yaparlar.Herkesin empati yapmasını istiyorum.Ah benim annem çeyrek asırdır yüreğinde şehit acısı ile yaşama tutunuyor.Haliyle şehidim unutulmasın mezun olduğu lisede ismiyle yaşasın istiyor.Elbette mümkün!81 yaşında bunun için çırpınıyor.Şehit annesi çok şey mi istiyor?