Camiler, her renkten Müslümanları toplayan mekanlardır.

Geçmiş yüz yıllarda İslami toplumlarda en fonksiyonel kurumlardan biri camilerdi.

Müslümanlar cemaat ve ümmet olma bilinçlerini kaybettikleri oranda camiler de fonksiyonelliklerini kaybetmişlerdir.

Özellikle İslam medeniyetinden yüz çevirip Batı medeniyetine yöneldiğimizden beridir ki büsbütün anlamlarını ve ruhlarını taşıyamaz olmuşlardır.

Yedi Nisan günü cuma namazı çıkışında Canik İlçesi Merkez Camii'nin kubbe yerleştirme töreni vardı.

Törende MHP İl Başkanı da vardı.

MHP İl Başkanı'nın, AK PARTİLİ Belediye Başkanı'nın yardım ve teşvikleriyle yaptırılmakta olan bir caminin kubbe yerleştirme törenine iştirak ederek konuşma yapması ve konuşmasında da küçümsenemeyecek bir kalabalığa seslenerek referandum oylamasında 'evet' demeye çağırması fevkalade anlamlı olmuş ve alkışlanmıştır.

Belki birçoklarının gözünden kaçmış bu tablo, üst manşetlere yer alabilecek kadar fevkalade önemliydi.

Ağırlıklı olarak AK PARTİLİLERİN yer aldığı siyasi bir platformda Sayın MHP İl Başkanı'nın konuşması da konuşturulması da güzel bir başlangıç, cesaret ve diyalog örneği olmuştur.

Bu konuda Sayın Belediye ve İl Başkanı'nı kutluyorum.

Bir kez daha görülmüştür ki, camiler her renkten Müslümanları toplayan mekanlardır.

Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç Bey'in ifadesiyle, 'Peygamber(sav) hicretlerinde ilk yaptıkları şeyin Mescid /Camii'dir. Osmanlılar da böyle yaptılar. Önce cami, sonra ev ve kent oluşmuştur. Ama bizler –maalesef- şehirlerin kalplerine cami koyarak kentleşme yapamadık.'

Burada Canik Belediye Başkanı, tüm belediye başkanları adına bir itirafta bulundu: Ecdadımıza ve medeniyetimize uygun bir kentleşme yapamadık diyor.

Çünkü konuşmasının bir başka yerinde de buna işaretle, ' Peygamberi bir kentleşmede de merkeze cami yerleştirilir. Şehirlerini inşa edemeyenler medeniyetlerini inşa edemezler' demiştir.

Sorun, Sayın Başkanın işaret ettikleri gibi medeniyet tasavvurundadır.

Bu acıklı durumu öncelikle Milli Selamet ve Refah dönemlerinde yaşadık.

Yazılarımızda, konferanslarımızda ve çeşitli platformlardaki konuşmalarımızda bu duruma hep işaret etmiştik.

Bırakın medeniyetimizi diriltecek imarlaşma ve yapılaşmayı, medeniyet tasavvuru dahi olmayan arkadaşlarımızla karşılaştık. Caminin hayırlara vesile olması dileğiyle selam ve sevgiler.