Birlikte çalıştığım bir aile çocuklarına müzik eğitimi verme konusunda şu cümleyi kurdu. ''Aman ne olacak öğrenmenin yaşı yoktur. Şimdi sınavlara çalışsın, başka zaman bir müzik aleti çalar. Öğrenmenin yaşı yoktur...'' Bu durumun aksine 2 yaşında bir çocuğa piyano eğitimi aldırmak isteyen ancak çocuk başaramadığında ''Bizde öğrenme güçlüğü mü var? En iyi hocalardan en iyi eğitimleri aldırıyoruz. Bu çocuk öğrenemiyor.'' Çocuk iki yaşında!

Sevgili ebeveynler, çocuğunuza keyfinize göre istediğiniz yaşta istediğiniz konu üzerinde eğitim ve öğretime kalkışamazsınız. İnsan, gerekli yaşını doldurduğunda ancak eğitime başlatılabilir. Aksi taktirde gereksiz endişeler zihninizi kurcalayacak ve çocuklarınız hakkında yanılgılara düşebilirsiniz. Doğru yaşta doğru konu hakkında eğitime ve öğretime başlamak, çok önemlidir. ''Öğrenmenin yaşı yoktur.'' Cümlesi, ileriki yaşlarda insanları öğrenmeye teşvik etmek için halk dilinde kullanılan psikolojik bir destektir. Bu cümle özellikle çocuklarda bir erteleme rahatlığına ya da her yaşta her şeyi öğrenir gibi büyük yanılgılara sebep olmamalıdır. Çünkü öğrenmenin yaşı vardır. Beyin temelli eğitim ve öğrenme odaklı çalışmalar gösteriyor ki; öğrenmenin yaşı vardır! Kocaman bir doğru bilinen yanlış ''Öğrenmenin yaşı yoktur.'' Yanılgısıdır. Kendi hayatımızı göz önünde bulundurduğumuzda bu gerçek ile karşı karşıya kalırız.

Henüz öğrenme becerisi gelişmeyen-geliştirilemeyen çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Bu durum olanaksızdır. Herkesin kronolojik yaşının (Doğum yaşının) dışında motor-beceri yaşı, bilişsel yaşı, fiziksel gelişim yaşı farklı gelişim alanlarının yaşları vardır. Tüm bu süreçler göz önünde bulundurulduktan sonra, çocuğun eğitim durumuna karar verilmelidir.