19 Mayıs 1919 sıradan bir gün, sıradan bir tarih, sıradan bir mesaj değildir. Aynı şekilde Karadeniz'in incisi Samsun'da sıradan bir şehir değil Atatürk'ün şehridir... Bu yüzden unutmuyoruz,unutturmuyoruz.19 Mayıs 1919 bu millet için ,bu ülke için, bu devlet için çok önemli bir dönüm noktası olmuştur.Samsun'dan Anadolu'ya açılan kurtuluş yolu, düşmanın hayat damarlarını kesmiş ,Türk milletine yeniden hayat damarı olmuştur.

19 Mayıs 1919 her türlü düşman tehdidine ve tuzağına rağmen; vatan ,bayrak,millet ,özgürlük ve bağımsızlık sevdalısı bütün vatanseverlerin Atatürk'ün önderliğinde tek yürek olup büyük bir inanç,tam bir kararlılık ve büyük bir fedakarlıkla çıktığı kurtuluş yolunda ilk adımı Samsun'da atarak kurtuluş meşalesinin ilk ateşini yaktığı çok anlamlı ve çok özel bir gündür…Bize annelerimiz ,babalarımız ,öğretmenlerimiz , ecdadımız 19 Mayıs'ı unutturmadı, biz de bizden sonrakilere, çocuklarımıza ,gençlerimize gelecek nesillere unutmuyoruz. Her yıl 19 Mayıs'ı yeniden yaşıyor ,yeniden minnetle yad ediyoruz.Bu yolda şehit düşen gazi olan ,her türlü fedakarlığı canı ve malı pahasına yapan vatan evlatlarına vefa borcumuzu hiç unutmuyoruz.19 Mayıs'ı büyük bir coşku ile bayram olarak kutluyoruz. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs sabahı Samsun'a çıktığı yerden güzel ülkemizin güzel insanlarına 19 Mayıs ruhunu en doğru ve en güzel mesajlarla gönderiyoruz. Çünkü bu ruh Ulusal Kurtuluş meşalemizi yakan asil ruhtur. Samsun ili zor günlerin kısıtlı imkanlarıyla, hem içimizdeki hem dışımızdaki düşmana karşı büyük bir mücadelenin başlangıç noktası ve mihenk taşıdır... Türk milleti hangi şartlar altında olursa olsun, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini en kararlı şekilde 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun'dan bütün düşmanlarımıza ve bütün dünyaya göstermiştir. Şüphesiz 19 Mayıs ve Samsun tek kelimeyle kurtuluşun adıdır. Kurtuluş sadece milletin değil vatan topraklarının da kurtuluşudur. Bir milletin vatanını işgal edip, o ülkenin topraklarında at koşturmayı marifet sayan emperyalist ülkelerin ders aldığı tarih 19 Mayıs 1919'dur. Çünkü işgal ettikleri ülkeyi terk etmek zorunda kalan milletler bozguna uğradıkları için terk ederler. Bu sadece terk etmek değil kaçmaktır. Ülkemizde yaşananda tam anlamıyla budur.Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde Yüce Türk milleti ,kutsal dirilişi yaşamıştır.Bu diriliş düşmana karşı bir diriliştir.Düşmanı kovan,düşmanı denize döken ama Türk milletini bir ve beraber yapan gerçek diriliştir.Bu yüzden 19 Mayıs hepimize çok şey anlatır.Ama en çokta 19 Mayıs ,bağımsızlık ve özgürlüktür.Bu değerlerin kıymetini ve borcunu bilen asla hiçbir ihanete yanaşmaz,asla hainlere fırsat vermez.19 Mayıs 1919 aslında sömürülen ve işgal edilen bütün dünya ülkelerinin ufkunu açan,cesaretini artıran bir tarihtir. Bunu dünyaya gösteren de büyük önder Atatürk ,silah arkadaşları ve Türk milletidir. 19 Mayıs 1919 ruhunu unutmamak ve unutturmamak için dünya kadar sebebimiz var.

Yüce önder Atatürk ve silah arkadaşları ebedi alemde bile şunu hep biliyorlar ki, Türk milleti bu coğrafyada var olduğu sürece onların emaneti olan tüm ortak değerlerimizi hiç kimse yok edemeyecektir.İçerideki ve dışarıdaki gözü dönmüşler unutmasınlar ki, bu vatan 19 Mayıs ruhu ile kurtarıldı.O ruhu yenmek imkansızdır.İşte kanıtı, 19 Mayıs ve Samsun! Başta şehitlerimiz,gazilerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş ,tüm istiklal savaşı gazilerimize , bu milli mücadelede emeği ve alın teri olan kadın erkek tüm halkımıza minnettarız.Ruhları şad ,mekanları cennet olsun. ,Sonsuza kadar unutmuyoruz…Vatanı için şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize ve Atatürk'e milyonlarca kez şükranlarımızı sunuyoruz. Hepimizin özelliklede gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sonsuza kadar kutlu olsun.