Türkiye'de son yılların en kapsamlı terör operasyonları yapılıyor. Bu operasyonlara katılan kahraman vatan evlatları asker, polis, korucu Türk milletinin şerefli ve onurlu geleceği için kahramanlık destanı yazarak, şehadet şerbeti içmeye devam ediyor. Şehit ateşinin peş peşe düşmeye devam ettiği Samsun'a; bu defa şehit haberi Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nden geldi.

6 Haziran 2017 günü Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kaletepe bölgesinde askeri araca PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen roketli saldırıda, 1 asker şehit oldu 4 asker yaralandı.Hain saldırıda Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Selyeri Mahallesi nüfusuna kayıtlı Sıhhiye. Uzman Çavuş Nejat Yaman şehit oldu. Samsun'a şehit ateşi düştü… Maalesef Samsun son 10 günde 4 şehit verdi.Yani son 10 günde Samsun'da 4 eve ,4 annemizin yüreğine daha şehit ateşi düştü.Her zaman olduğu gibi yine ateş düştüğü yeri yakıyor.Samsun'daki yangın büyük olsa da o şehit ateşinin düştüğü evlerdeki yangın çok daha büyük yanıyor.Yani birileri için bu yangın hiç sönmüyor.Türkiye'nin her şehit evinde olduğu gibi Samsun'da şehit evlerinde yangın var. Giden gidiyor ,kalan yürekler kor ateşte yanıyor…O yangını bir daha asla kimse söndüremiyor.Çünkü o yangın hiç sönmüyor.Şehit annesi ya da şehit babası olup hala yüreği yanmayan bir kişi bile bulamazsınız.Şehitlik büyük bir rütbedir ama yangını büyüktür.

Çok eski tarihlere gitmeyelim başımızı iki elimizin arasına koyup Samsun'da son 10 günde cennete uğurladığımız en eski tarihlisinden ,en yeni tarihlisine koçyiğitleri gözlerimizin önüne getirelim.Samsun'un şehitler kervanına katılan kahraman koçyiğitlerine hepimiz minnettarız.Sakın ola birini dahi unutmayalım…25 Mayıs 2017 Perşembe günü Samsun Büyük Cami'de Kato dağında şehit düşen Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'ın cenaze namazını kıldık.Şehidimizi Samsun'da Kıranköy Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliğinde sonsuzluğa uğurladık.27.05.2017 Cumartesi günü Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Sakarlı Mahallesi Merkez Camii'nde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir 'in cenaze namazını kıldık. Şehidimizi Terme' de Sakarlı Mahallesi'nde babaevinde sonsuzluğa uğurladık. 1 Haziran 2017 Perşembe günü Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze töreni için biraraya geldik.Şehidimiz 26 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze namazını Samsun Büyük Cami'de kıldıktan sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliğinden sonsuzluğa uğurladık.Vatan evlatlarını sonsuzluğa uğurlama merasimleri Samsun'da canımızı acıtarak devam ediyor.Gerçekten yüreğimiz yanıyor canımız acıyor,içimizdeki yangın devam ediyor.Ne acıdır ki şehit cenazesinden şehit cenazesine koşar olduk.7 Haziran 2017 Perşembe günü bu defa Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Hakkari Çukurca'da şehit düşen şehidimiz Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenaze namazını Tekkeköy Merkez Camii'nde mahşeri bir kalabalıkla kıldık Şehidimizi Tekkeköy İlçemizde dualarla sonsuzluğa uğurladık.Annesinin ,kız kardeşinin döktüğü gözyaşı canımızı acıttı.

Şüphesiz ki ,bu uğurlamalar cennete uğurlamadır. İnancımıza göre şehitler cennetliktir. Şehitlik, peygamberlik rütbesinden sonra en yüksek rütbedir. Bu pencereden bakınca şehidimiz adına buruk da olsa seviniyoruz. Bu tarifsiz acının hepimiz için en büyük müjdesinin ve tesellisinin de bu olduğunu biliyoruz.Kendisine şehitlik rütbesi nasip olan bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Başta şehidimiz Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet ,ailelerine ve Yüce Türk milletine sabır diliyorum. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun. Güle güle güzel asker, güle güle Şehit Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman…