Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları'nın yeni müfredatını açıkladı.

Yılmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 dersin, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendiğini ve ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda uygulamaya konulacağını belirtti.

Müfredatların giriş bölümüne 'değerler eğitimi' başlığı altında bir bölüm ekleneceği açıklandı. Bu değerlerin evrensel değişmez değerler yerine, günümüzün aktüel siyasi ve sosyal anlayışına uygun biçimde düşünülmesi, sorunu çözer mi? Çünkü daha sonra gelen iktidarlar da sil baştan yeni değerler aşılamanın derdinde olacaklar!

Evrim Teorisi'nin kaldırılması, Atatürkçülük konularının azaltılmasının sorulması üzerine Yılmaz, '…Atatürk ile ilgili kazanılması, öğrenilmesi gerekirken çıkarılan hiçbir konu yoktur. Gerçek Atatürkçülük, Atatürk'ün kurmuş olduğu bu Cumhuriyeti güçlendirmekten geçer. Eğer Türkiye'yi siz borç alan bir ülke durumuna getiriyorsanız Atatürkçülükten bahsettiğinizde doğru bir şey yapmış olmuyorsunuz. Eğer Türkiye yardım alan bir ülkeyse siz o zaman Atatürk'ü anlamamışsınız demektir…' biçiminde yanıtladı.

Yabancı dil eğitiminin önümüzdeki yıldan itibaren 681 okulda 220 bin öğrenci ile pilot illerden başlanarak uygulanacağı, alınacak sonuçlara göre tüm ülkeye yaygınlaştırılacağı, fakat bu alandaki öğretmen yetersizliği de belirtildi.

15 Temmuz, Cihat, FETÖ, PKK, DEAŞ konuları, Sosyal Bilgiler,Tarih,Türkçe ve Edebiyat derslerinin yeni müfredatında yer alacak.

Bununla birlikte, beden eğitimi dersinin adının 'Beden Eğitimi ve Spor' olarak değiştirilmesinin dışında; cihat ve terörü öğrenecek öğrencilerin, sanat, spor ve bilim alanlarında gelişmelerine yönelik yeni programda bir değişiklik öngörülmüyor!..