Cennet vatanımızın doğusunu, güneyini ve güneydoğusunu uzun yıllarıdır ,adeta bir cehenneme çevirme gayreti içerisinde olan PKK terör örgütünün Suriye'deki kolu PYD terör örgütü son yılların en güçlü silah ve eğitim desteğini ABD'den almaya devam ediyor.

ABD, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'ya silah göndermekte hiçbir sakınca görmüyor. ABD bu silah korsanlığını ve bu yüzsüzlüğünü müttefiki olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik sahasını tümden tehlikeye sokacak şekilde devam ettiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, en yüksek perdeden bu duruma dikkat çekse bile ABD ,bildiğini okumaya devam ediyor.Hiç şüphesiz ABD Türkiye'yi de içine alan o coğrafyada küresel bir oyun oynuyor. Ne acıdır ki, ABD'nin bu oyunu bölgeye barış değil ,ciddi anlamda terör getirmeye devam ediyor. Türk ordusunun envanterinde olmayan ağır silahları bile PYD/PKK terör örgütüne teslim etmekte hiçbir tehlike ve tehdit görmeyen ABD, kendi çıkarlarını korurken ,kendi müttefiki olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne büyük zararlar verecek uygulamadan geri adım atmamaktadır. Doğrusu bu durumu anlamak ve görmezden gelmek mümkün değildir. Maalesef dostumuz ve müttefikimiz olan ABD'nin bu davranışı yakışıksızdır. Hem Türkiye'deki PKK'yı terör örgütünü listenize alacaksınız, sonra da Suriye'deki PKK'nın kolu PYD'ye silah desteği vermeye devam edeceksiniz.Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Türkiye'nin güney sınırına PKK terör örgütünün Suriye'deki kolu silahlı PYD terör örgütünü yerleştirme gayreti içersine giren ABD Türkiye'nin değil, Suriye'deki PYD terör örgütünün yanında yer almıştır. Terör örgütüne silah, mühimmat ve eğitim desteği veren ABD, Türkiye'nin rahatsızlığını açık ve net bir şekilde bildirmesine rağmen bu defa da PYD terör örgütüne İHA ve drone desteği de sağlayacak. İHA'ların kullanımı konusunda teröristlere eğitim vermek üzere Kobani'deki ABD üssüne 9 askeri danışmanın yollandığı bilgisi kamuoyuna yansıdı.Öyle anlaşılıyor ki ABD, PYD /PKK terör örgütünü bölgede güçlü hale getirmek için her türlü desteği vermeye devam edecek. Çünkü ABD bölgede PYD/PKK terör örgütünün kaybetmesini istemiyor. PYD/PKK terör örgütü bölgede kaybederse, bölgeyi ABD istediği ve planladığı şekilde dizayn edemeyecektir. İşte bu yüzden Türkiye'yi küstürme hatta kaybetme tehlikesine rağmen ABD bildiğini yapmaktan geri adım atmıyor. Bu yüzden ABD'nin bölgede sahnelediği o oyun, kirli ve karanlıktır.O kirli oyunun içinde maalesef küresel terör vardır. Dünya ve bölge barış istiyor. Türkiye de o bölgenin asli unsurudur, o bölge ile sınırı vardır. Türkiye'nin telaşı endişesi haklıdır. Terör örgütü PYD'yi Türkiye'nin sınırında silahlı bir güç haline getiren hiçbir ülke, Türkiye'nin dostu değildir. PYD terör örgütüne isim değiştir aklan diyenler, kendilerini akıl küpü olarak görmektedir. PYD hangi ismi kendine monte ederse etsin PYD/PKK'nın göbek adı terör örgütüdür. Terör örgütünden asla barış örgütü olmaz. Türkiye'de PKK Suriye'de PYD olan terör örgütünün fırsatını bulduğu an Türkiye'ye ve Türk halkına yapmayacağı kötülük yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti, her türlü PYD ve PKK tehdidinin farkındadır.

ABD, Suriye'de PYD terör örgütüne silah,mühimmat ve eğitim desteği vermek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk milletine telafisi imkansız zararlar vermeye devam etmektedir.ABD tarafından PYD'ye verilen her türlü silah,mühimmat ve eğitim desteği Türk askerini , Türk polisini ve masum Türk insanını şehit edecek destektir. ABD'nin Suriye'deki terör örgütü PYD'ye silah,mühimmat ve eğitim desteğini veriyor olması, ABD'nin terör oyunu değilse nedir?