TSK Mehmetçik Vakfı , ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarının can ve mal güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik anlamda karşılıksız destek veren sıcak bir dost elidir. En önemlisi TSK Mehmetçik Vakfı , şehit Mehmetçiklerimizin ve gazilerimizin okul çağındaki çocuklarına karşılıksız burs (öğrenim yardımı ) veren bir şefkat elidir. Mehmetçik Vakfı ülke genelindeki bu güzel faaliyetlerini sadece Türk milletinin gönüllü destek ve yardımlarıyla yapmaktadır. Vekaleten kurban bağışı organizasyonu da bu tür hizmet ve faaliyetlerin yapılabilmesi için çok önemli bir kaynaktır. Türk milletinin takdirini ve güvenini kazanan TSK Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban bağışı faaliyetlerinde en doğru adreslerden birisidir.

1995 yılından beri vekaleten kurban bağışlarınızı kabul edip, İslami usullere göre kesim faaliyetlerini yürüten TSK Mehmetçik Vakfı, bu yıl da bağışlarınızı kabul etmektedir. Güveninizi boşa çıkarmayacak, kurban ibadetinize leke düşürmeyecek doğru bir adres arıyorsanız, o adres TSK Mehmetçik Vakfı'dır. Hiçbir şekilde gözünüzü arkada bırakmayacak bir organizasyonla kurbanınızın kesileceğinden emin olabilirsiniz. Mehmetçik Vakfı'na vekaleten kestireceğiniz kurban bağışlarınız, şehit Mehmetçiklerimizin ve gazilerimizin çocuklarının eğitimine destek olacaktır.Hiç şüphesiz şehit Mehmetçiklerimizin ve gazilerimizin okul çağındaki çocuklarına maddi anlamda destek sağlanması, kurban bağışlarınız sayesinde daha da anlam kazanacaktır. Tüm bu nedenlerle kurbanlarını vekaleten bağış yoluyla kestireceklerin Mehmetçik Vakfı'na vekalet vermesi doğru bir tercih olacaktır. Çünkü her şeyden önce Mehmetçik Vakfı, tüm vatandaşlarımızın güvenini kazanmıştır ve kurban kesimlerini İslami usullere göre yapan bir vakıftır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır diyorsanız vekaleten kurban bağışı yaparak kurban kesmek niyetinde iseniz Mehmetçik Vakfı'nı mutlaka düşününüz. 2017 yılında Mehmetçik Vakfı'na yapacağınız kurban bağışları için:WWW.mehmetçik .org.tr adresinden giriş yapabilirsiniz. Bankalar aracılığı ile son bağış tarihi 31 Ağustos Perşembe saat 12.30'dur.Ankara'da Vakıf Genel Müdürlüğü ile vakfın İstanbul,İzmir,Adana ,Samsun ,Erzurum ve Bursa'daki temsilcilikleri aracılığı vasıtasıyla kurban bağışlarınızı makbuz karşılığı nakit veya kredi kartı ile rahatlıkla yapabilirsiniz.Bu yıl belirlenen kurban bedeli 890 TL veya 245 ABD Doları veya 215 Euro'dur. Kesilen kurbanların bir bölümü, kesim yapılan bölgelerde bulunan şehit yakınları, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine et olarak, kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına da kurban etlerinden kavurma şeklinde dağıtılmaktadır.

TSK Mehmetçik Vakfı kimseyi zorlamaz kimseden kapı kapı bağış toplamaz vatandaşlarımızın kendi irade ve arzularıyla yaptıkları vekaleten kurban bağışlarını kabul eder, bu hizmetini de en iyi şekilde yerine getirmek için her türlü özveriyi gösterir. Tek amaçları vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmamak bunun karşılığında ise şehit Mehmetçiklerimizin ve gazilerimizin okul çağındaki çocuklarına en iyi şekilde maddi destek sağlamaktır. Şehit ve gazi Mehmetçik ailelerinin Türk milletine ve TSK Mehmetçik Vakfı'na emanet olduğunu unutmayalım.