Malazgirt Zaferi'nin 946 ve 30 Ağustos'un da 95. yılını idrak etmiş bulunuyoruz.

Şükürler olsun.

Malazgirt Zaferi'nin 945. yıldönümünde yani 2016 yılının kutlamalarında 26 Ağustos'un milli bayram olarak ilan edilişini istemiştik.

Ve söz konusu yazımızda gerekçelerimizi şöyle sıralamıştık:

'Çünkü bu zaferin sonuçları yalnız Türk- İslam dünyasını değil, tüm ümmeti /İslam dünyasını etkilemiştir.

26 Ağustos Anadolu'yu Türkleştirip İslamlaştırıp vatanlaştırmasından başka bugünkü devletimizin de İstiklal Savaşı'nın zaferle taçlanmasının ilk kararı ve adımıdır.

Malazgirt Zaferi'nin en önemli sonucu Anadolu'nun Türkleşmesini, İslamlaşmasını ve Türklere yeni bir vatan haline getirilmesini sağlamasıdır.

26 Ağustos 1071 zaferi özelde Türk- İslam, genelde ise tüm dünya Müslümanları tarafından büyük bir sevinçle karşılanmış ve Müslümanlar bayram yapmışlardır.

Bizans'la yapılacak bu savaşın kaderi Müslümanların kaderiyle doğrudan ilgiliydi. Sonuçları itibariyle Bedir Savaşı'nı hatırlatıyordu. Bu nedenledir ki, tüm Müslümanlar dua için secdelerdeydi.

Halife, bütün camilerde okunmak üzere şu dua metnini göndermişti:

'Allahım, İslamın sancaklarını yükselt! Hayatlarını sana kulluk etmek için esirgemeyen mücahitlerini yalnız bırakma!! Alparslan'ı düşmanlarına muzaffer kıl ve askerlerini kuvvetlendir! Zira, O senin rızanı kazanmak , adını yüceltmek için varını, canını ve her şeyini fedadan sakınmıyor. O hak yolunda ve senin dininin üstünlüğü için nasıl cihad ediyorsa sen de onu öylece koru ve düşmanlarını kahret!'

Halka hitap eden kısmında da; 'Ey Müslümanlar! Temiz bir kalb ile İslamın sultanına dua ediniz; küfrün kökünü kazımak ve İslamın sancaklarını yükseltmek için yalvarınız' diyordu.

Malazgirt Savaşı'nı ,' Türklerle kesin hesaplaşma olarak' gören Bizans İmparatoru yapılan barış tekliflerini reddetmiş ve sonuçta da İslam ordularına 'ilk esir düşen Bizans İmparatoru' zilletiyle savaşı kaybetmiştir.

Türk ve İslam dünyası ve medeniyeti ile büyük ilgisi ve önemi olan bu zafer, 'MİLLİ BAYRAM' olarak ilan edilmelidir. Tarihçi mütefekkirlerimizin birçoğu bu kanaattedir.Anadolu'nun bu tarihi günü olmasaydı belki de bugün İslam medeniyeti Arap yarımadasında mahkum kalacaktı.'

Tarihi olaylar ve savaşlar geri işletilip aynısı tekrarlanamaz. Bugünün bedelini, kurulu çadırların, atılan okların ve çekilen hamasi nutukların bir günlük heyecanıyla ödenemez. Malazgirt Zaferi'nin öncesini ve sonrasını tüm strateji ve hedefleriyle bilmeyen çocuklarımız geleceği kurgulayamaz ve vatanın kıymetini bilemez. 26 AĞUSTOS MİLLİ BAYRAM OLMA ZARURETİ VARDIR.

Geçmişten bugüne Anadolu'yu vatanlaştıran tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, selam ve dua ile rahmet diliyoruz.