Sır tutmak ya da sır vermek paylaşımın en güzel yanıdır. Güven temelinde kişilerin birbirine karşı yaklaşımı, günlük hayattaki sıkıntılarını, dertlerini, problemlerini paylaşmaları rahatlatıcı bir etki yaratır. Sır olarak yapılan paylaşımlar, kişinin gizli kalmasını arzuladığı bir paylaşımdır. Bu sebeple hem sır tutmak hem de sır vermek büyük bir erdeme dayanır. Sır olarak tanımlanan her bir paylaşım, kişinin en büyük emanetidir. Sır dediğimiz her konunun paylaşımı insanı hem rahatsız edici hem de inanılmaz bir rahatlama sebebi olabilir. Bu noktada önemli olan sırrı kime emanet edeceğinizdir. Birçok dostluğun pekişmesine ya da dağılmasına neden olan sır verme-paylaşma eylemi kişilerin hayatlarında en çok dikkat etmesi gereken bir süreçtir.

İnsan ilişkilerinde en temel, en güçlü duygulardan biri paylaşmaktır. Bu paylaşım, tamamen güven odaklı gelişmektedir. Güven burada denenmesi gereken bir süreçtir. Hem paylaşım yapmak için güvene ihtiyaç vardır. Hem de güven duyabilmek için paylaşmaya ihtiyaç vardır. Her süreçte güven paylaşımla doğru orantılıdır. Güven temelli verilen sırların başkaları tarafından öğrenildiğini fark edince dostluklara olan inanç ve kendimize karşı duyduğumuz saygıda çalkantılar başlıyor. Diğer insanlara güvenip yeni ilişkiler geliştirdikçe ve benzer sorunları yaşadığımızda; en önemli olan şeyi yani kendimize güvenimizi kaybediyoruz. Yaşanmışlıkları, duyguları, düşünceleri sevdiğimiz ve güvendiğimiz insanlarla paylaşmak, bizim için çok değerlidir. Ancak ilişkilerdeki boyutların ne kadar güvenilir olduğunu düşünmeden anlık bir duygu boşalımıyla verilen sırlar genellikle sırrı veren kişinin başına bela olmaktadır. Dostani olarak verilen sırlar, bir süre sonra hayatımız için bir tehdit oluşturuyor. Bu sebeple ilişki kurduğumuz insanları iyi tanımak ve iyi anlamlandırmak çok önemlidir.

Hayatın kendisi, yaşamın her anı sırlarla doludur. Bazen birileri sırlarını açıklamasa dahi kişilerin sırlarını kendimiz çözeriz. Önemli olan bu sırların ne kadarı bizde kalmalı ya da ne kadarı önem derecesine göre dedikodudan uzak bir şekilde paylaşılmasıdır.