Batı dünyasının , 'Tilkiye kaç, tazıya yakala' formülü ile Barzani referandum oyunu sonuçlandırmış bulunmaktadır.

Barzani, bölgesel yönetimin merkezinde dünyanın gözü önünde İsrail bayraklı kutlamalarla, 'referanduma hayır diyen' Batı dünyası ile adeta eğlenmiştir.

Kutlamalardaki İsrail Bayrağı kadar Barzani'nin de referandum oyununu önemsiyorum.

Bu işin arkasında Batının da Doğunun da parmağı olduğunu düşünüyorum.

Dünkü yazımızda bu işte gerek Rusya'ya ve gerekse İran'a güvenilemeyeceğini ifade etmiştik.

Nitekim İran, sabahleyin kapattığını ilan ettiği kapıları akşam açmıştır.

Ayrıca hayali Kürt sorununu meydana getiren ve yönlendiren oyun kurgulayıcı devletlerden biri de Rusya'nın aslı SSCB olduğunu unutmamak gerekir.

Örneğin; Kürdistan DP 1954 yılında Azerbaycan Sovyet Cumhuriyeti Başkanı Cafer Bakırof'un önerisi ile kurulduğunu unutmuyoruz.

Gerek Talabani'nin ve gerekse Barzani'nin geleneğinde Batılı devletlerden yardım alma geleneği vardır.

Örneğin; Kürdistan DP lideri Molla Mustafa Barzani 1977 yılında ABD Başk. Carter'e yazdığı bir mektupta , ' yarım asırdan fazla halkım bütün güvenini, umudunu bana bağladı. Şimdiden sonra bu umudu size devrediyorum' diyerek olmayan Kürt sorununu ABD'ye ihale ediyordu.

Molla Mustafa Barzani( şimdiki Barzani'nin babası) kısa ömürlü Mehamad Kürt Devleti'nin Genelkurmay Başk. yaptı. Devlet yıkıldıktan sonra 1947- 1958 yılları arasında Rusya'da yaşadı.

Ve yine M. Mustafa Barzani, İran'ın ve ABD'nin desteği ile yürüttüğü ayaklanma başarısızlığa uğradıktan sonraki ömrünü Amerika'da sürdürdü ve 1979'da orada öldü.

Günümüzde Kürdistan Yurtseverler Birliği ile Kürdistan Demokrat Partisi aynı geleneği sürdürmeye yani Batının desteği ve yönlendirmesiyle hareket ettiklerini görmekteyiz.

Dünden bugüne ne değişti?

Hangi Batı ülkesi ,Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçmiştir?

Tarih tekerrür ediyor: Besle kargayı, oysun gözünü.

Selam ve sevgi ile…