Canik Belediyesi ile Samsun Valiliği'nin ortak projesi.

Merkez ilçeler hariç Samsun'un diğer ilçelerden çocuklar köylerinden alınarak onlara Samsun'un tarihi yerleri, 'GELECEK VİZYONUM PROJESİ' kapsamında gezdiriliyor. Bir anlamda Samsun'un maddi ve manevi değerleri tanıtılıyor. Ufukları genişletiliyor ve vizyon kazandırılıyor.

Nerede büyüdüğünüzü bilmem ama ben Trabzon şehir merkezinden 70-80 km. Nahiye merkezinden ise 10 km. uzakta bir köyde doğdum ve büyüdüm.

Dünyamız, mahallede bulunan bir ya da iki bakkaldan, ara-sıra indiğimiz nahiye merkezinde kurulan cumartesi pazarından ibaret idi.

Çocukluğumuzun ilk dönemlerinde, açıldığı zaman arkasına ve altına bakıp konuşanın nerede durduğunu araştırdığımız komşumuzun büyük bir radyosunu dinlemekten başka dünyamız yoktu.

Daha sonraki yıllarda da çayırda, tarlada yanımızdan ayırmadığımız çantalı radyolarımız, yaya indiğimiz nahiyeye gidip gelmede bindiğimiz kamyonlarımız olmuştur.

Gazetemiz ise bugünkü poşet yerine kaim kese kağıdı yapmada kullanılan ve okumak üzere bakkaldan emanet aldığımız eski gazetelerdi.

Bugünkü imkanların hiçbiri yoktu.

Samsun'un şehir merkezinden 70-80 km. uzaktan gelip Vali Yardımcısı, Belediye Başk. İlçe Milli Eğitim Md. Ve Belediye Başkan Yardımcısı ile sohbet etmek, yemekte aynı masayı paylaşmak , çocukluğumuzda hayal etmek bile mümkün değildi.

'Hayal ettiğiniz kadar düşünürsünüz' derler .

Bu bir hayal değil, bizzat dokunuyor çocuklarımız.

Bu ve buna benzer dokunuşlar çocuklarımızın ufkunu genişletecek, vizyonlarını geliştirecek, azimlerini güçlendirecek, yapabilirliklerine inandıracaktır.

Çocuklarımızın öğle yemeklerini yedikleri Canik Kültür Merkez'indekİ Sayın İlçe Milli Eğitim Md.. Sayın Vali Yrd. Ve Sayın Belediye Başk.nın konuşmalarını asla unutmayacaklarına inanıyoruz.

Bu ve buna benzer projelerin etkinlik alanlarını daha bir genişletilerek yaygınlaştırılmasının gereğine inanıyoruz.

Her şeyin geleceğimiz olan çocuklarımız için olması dileğiyle sevgiler…