Kutlu Doğum yani Sevgililer Sevgilisi Efendimiz ve Rehberimiz Peygamber(SAV)'in doğum ayında ve haftasındayız.

Çarşambayı perşembeye BAĞLAYAN GECEDE CAMİLERİMİZDE VE Tv'lerimizde muhtemelen doğum programları yapılacaktır.

Bu programlarda okunacak ilahilerle camilerimiz ve stüdyolarımız birer ağıt alanına çevrileceklerdir.

Mevlit kandilinin amacı Peygamberimizin (S.A.V) dünyaya gelişini kutlamaktan çok, onun hayatımızdaki rolünü kavramak olmalıdır.

Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygambere uymayı, ona kesinlikle uymanın dini bir emir olduğunu ifade etmektedir: 'Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygambere itaat edin ve sizden olan ulu'l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.' ( Nisa, 59).

'(Ey inananlar!) Peygamberin (sizi) çağırmasını aranızda birbirinizi çağırmanız gibi tutmayın. İçinizden birbirini siper ederek sıvışıp gidenleri Allah gerçekten bilir. Artık onun emrine muhalefet edenler, başlarına bir belanın gelmesinden veya elem dolu bir azaba uğramaktan sakınsınlar.'( Nur, 63).

Peygamber (S.A.V) Efendimizin her söz ve davranışı vahye dayanır:

'O (Peygamber) keyfine göre konuşmaz. O ancak kendisine vahyolunanı söyler (söylediği her şey vahye dayanır).' Necm, 3-4).

Peygamber (S.A.V)'e itaat Allah'a itaat demektir: 'Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse, (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik.' Nisa, 80).

'…Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin…'( Haşr,7).

'Peygamberin verdiği hükme razı olarak uymak imanın gereğidir: 'Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar.'( Nisa,65)

'De ki: 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.'( Al-i İmran,31).

O'na tabi olmayan, O'na itaat etmeyen, O'na teslim olmayan bu ümmet en emin yerlerde katliama uğruyor, en kutsal günleri cuma günü karalanıyor. Ve yine de hakemimiz, itaat ettiğimiz ve tabi olduğumuz başka olmaktadır. İşte ümmet, işte tablo… O'na tabi olarak O'nun yolundan gitme temennisiyle barış dolu bir İslam coğrafyası umuduyla salat ve selam olsun O'na…