Afrin'deki PYD-YPG/PKK'nın terör yuvalarını etkisiz hale getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri meşru müdafaa hakkını kullanarak Suriye'ye girdi. Jetlerimiz havadan, kara unsurlarımız karadan terör yuvalarını söküp atmak için büyük bir gayret gösteriyor. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yiğit askerlerimiz geçtikleri her yerde tarih yazıyor. Terör örgütü mensupları bu süreçte ellerine Amerikan Devleti tarafından tutuşturulan silahlarla kaçacak delik arıyorlar. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e yürürken yiğit Mehmetçikler ayak bastıkları her yerde destan yazmayı sürdürüyorlar. Zeytin Dalı Operasyonunun ilk şehidi olmak Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'a nasip oldu. Şüphesiz kendisine minnettarız. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Afrin operasyonunda şehadet şerbeti içerek rütbelerin en büyük olanına kavuştu. Şehidimizin acı haberi sadece düştüğü yeri değil, bütün Türkiye'yi yaktı. Yüreklerimiz yandı, canımız acıdı. En çok ateş düştüğü yeri annesinin, babasının, eşinin yüreğini yaktı. Ankara'da babaevi adeta yangın yeri oldu. Acı çok büyük ve tarifsiz. Kahraman şehidimiz Piyade astsubay Üstçavuş Musa Özalkan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın üçüncü gününde teröristlerle girilen çatışmada ilk şehit olarak tarihe geçti. Yüce Türk Milleti biliyor ki, şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehidimiz Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan artık ölümsüzdür. Rabbimiz müjdeliyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz." Şehidimize ve ailesine minnettarız. Bu vatanın kahraman evlatları büyük bedeller ödüyor. Şehit düşüyorlar, gazi oluyorlar. Onlara çok şey borçluyuz. Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan bu vatan için canını verdi. Bu cennet vatanın selameti, huzuru ve güvenliği için beş aylık kızını yetim bırakma pahasına Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan bir an bile tereddüt etmeden şehadete yürüdü. Onun ve diğer şehitlerimizin hakkı ödenmez. Gerçekten de hiçbir şehidimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Şehitlerimiz haklarını helal etsinler. Twitter hesabından vatan için şehit olmanın önemine vurgu yaparak, "Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik" yazdığı görüldü. Kendisi de vatan için can verdi, şehit düştü. Herkese nasip olmaz.

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Piyade Astsubay Musa Özalkan, Türk milletinin gurur kaynağı olmayı başarmış gerçek kahramandır. Hiç şüphesiz bu vatanın her taşında, havasında, suyunda, bağında, bahçesinde, fabrikasında hakkı vardır. Onları unutamayız, unutursak veya unutturursak kanımız kurusun. Kalbimizin en özel köşesi şehitlerimizindir. Güle güle kahraman şehidimiz Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan. Mekanın cennet olsun. Rahat uyu…