Kızılay İstanbul Şubesi'nin 81 ilde 81 Anaokulu Projesinin Samsun ayağının hayırseveri Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç olmuştur.

Başkan bu hayrını annesi Ayşe Genç adına yaptırmıştır.

Aslında Başkan bir eğitim gönüllüsü değil, bir eğitim delisidir.

Eğitim adına giden herkese kapısını açmış bir politikacıdır. Bu konuda Başkan'ın sınırları yoktur. Eğitim için tüm Samsun ilgi ve kapsam alanında olmuştur. Çünkü O, özelde Canik ve Samsun'un olmak üzere Türkiye'nin genelinin sorunlarının eğitimle çözüleceğine inanmıştır.

13 Şubat 2018 günü başta sayın Samsun Valimiz olmak üzere eğitim yöneticilerinin ve bazı STK temsilcilerinin katılımı ve Sayın Başbakan'ın da tele konferans sistemiyle verdiği start ile çocuklarımızın hizmetine arz edilmiştir.

Konuşmacıların tamamı Anaokulu'nun önemine vurgu yapmış ve gelecek yıllarda bu eğitimin yüzde yüz seviyelerine çıkartılacağı ifade edilmiştir.

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümünün gerçekleştirildiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında açılışı yapılmış bu Anaokulu inşallah Ayşe Halamızın adını Fatihalarla birlikte ebedileştirecek bir sadaka-i cariye olmuştur.

Zenginlerimiz bu noktada yani Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle , ' hayırda yarışmalı' dırlar.

Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz(sav)'in, 'İnsan öldükten sonra üç şeyden dolayı amel defterinin kapanmayacağından' söz ederken şunları buyurmuştur:

Birincisi, 'kendisi için hayır duada bulunacak hayırlı evlat', İkincisi, ' devam eden bir hayır(sadaka-i cariye), Üçüncüsü, 'insanların yararlanacağı ilim öğretmektir.'

Bu üç madde Kızılay Ayşe Genç Anaokulu için geçerlidir. Çünkü bu okulda ilim öğretilecek, veliler yararlanacak ve bu hayra sebep olan evlatlara ve kendisine dua edilecektir.

Bu nedenledir ki, ne zaman ve nerede öleceğimiz belli olmayan bir hayatın içinde olan bizler maddi imkanlarımız oranında geçmişlerimiz ve kendimiz için hayır yapalım.

Atalarımız, 'Akıllı çocuk neyler parayı, akılsız çocuk neyler parayı' demişlerdir.

Allah hepimize, yine Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle, 'gözaydınlığı ve öldükten sonra hayırla yad ettirecek ve dua edecek nesiller' nasip eylesin.

Ayşe Halamızın ruhunun şad olması dileğiyle selam ve sevgiler…